وزیر اطلاعات:دشمنان از فرهنگ، روحیه و باور بسیج در میان مردم هراس دارند
وزیر اطلاعات گفت: دشمنان اسلام و انقلاب دریافتهاند که مادامی که فرهنگ، روحیه و باور بسیج در آحاد ملت ایران وجود دارد توطئههای آنان راه به جایی نخواهد برد.
حجتالاسلام والمسلمین حیدر مصلحی در گفتوگویی بسیج را مجموعهای شکل گرفته از بدنه ملت انقلابی ایران توصیف و تصریح کرد: به همبن دلیل تاثیرگذاری بسیج اصلی و مبنایی است.
وی بسیج را تربیت شده در مکتب اسلام و بر اساس آموزههای دینی توصیف و اظهار کرد: بسیج با تمام وجود بدون هیچگونه چشمداشتی پای انقلاب و نظام ایستاده و در هر عرصهای که ورود پیدا کرده عملکرد مطلوبی از خود بر جای گذاشته است.
وی افزود: نقشآفرینی بسیج در سالهای دفاع مقدس که ایثارگرانه در کنار سایر نیروهای مسلح مانع تحقق رویای آشفته دشمنان شدند را میتوان به عنوان نمونه بارزی از تاثیرگذاری بسیج نام برد.
وزیر اطلاعات اخلاص،ولایتمداری، بصیرت و دشمنشناسی را از ویژگیهای بارز بسیج عنوان و تصریح کرد: امروز نیز این نیروی مردمی در تمامی عرصهها با شناخت توطئههای دشمنان موجب نقش بر آب کردن آن ها میشود.
وی خاطرنشان کرد: جوانان ایران اسلامی با عجین شدن در تفکر بسیج میتوانند در ابعاد مختلف نسبت به تعالی، رشد و پیشرفت انقلاب اسلامی ایفای نقش کنند و بسیج با مهیا کردن زمینهها و بسترهای لازم مسیر تحقق این اهداف را فراهم میکند.
مصلحی با بیان اینکه «بسیاری از نخبگان امروز کشور در مکتب بسیج پرورش یافتهاند» گفت: روحیه بسیجی که در نخبگان کشور وجود دارد هراس دشمنان را به همراه داشته و آنان دریافتهاند که تا زمانی که فرهنگ، روحیه و باور بسیج در میان آحاد ملت ایران وجود دارد دشمنان راه به جایی نخواهند برد.
ائتلاف «جریان انحرافی-فتنه» پیچیدهترین مسئله نظام است
وزير اطلاعات، از ائتلافات علنى و عمدتاً مخفى جريان فتنه با جريان انحرافى خبر داد.
به گزارش پارسینه به نقل از ايسنا، حجتالاسلام والمسلمين مصلحي كه در دهمين اجلاس مجلس خبرگان سخن ميگفت، در سخناني تصريح كرد: دشمنان در رويايى با نظام، دو استراتژى را دنبال مي كنند كه استراتژى اول خودش دو شاخه دارد؛ تهاجم به ارزشها هويت دينى و فرهنگ اسلامى و تحريمهاى اقتصادى و سياسى.
وي همچنين مبارزه با نظام كه با استفاده از ابزارهاى نرم و سخت صورت مي گيرد، را استراتژي دوم دشمن در جهت مبارزه با نظام برشمرد.
وزير اطلاعات با تأكيد بر نقش وزارت اطلاعات در حراست و حفاظت از دستاوردهاى نظام، از جنگ سخت اطلاعاتى نظام با دشمنان خبر داد.
وى در ادامه از برخى اظهار نظرهاى كارشناسانه كه در بعضى موارد حتى موجب از بين رفتن تلاشهاى صورت گرفته مي شود، انتقاد كرد و خواستار اين شد كه مسئولين اين نكات امنيتى را در سخنان و مصاحبههاى خود رعايت كنند.
وزير اطلاعات در ادامه با اشاره به بيدارى اسلامى و انقلابهاي بوجود آمده در منطقه، نقش انقلاب اسلامى را در اين راستا از اهميت فوق العادهاى برخوردار دانست.
مصلحي بيدارى اسلامى را آغاز مبارزه با نظام سلطه قلمداد كرد.
وي در بخش ديگرى از سخنان خود به موضوع انتخابات اشاره و به ارائه تحليلى در اين خصوص پرداخت.
مصلحي در ادامه روحيه سربازان گمنام امام زمان را از سطح بالايى برخوردار دانست و اين روحيه بالا را نشان از ولايت مدارى نيروهاى اين وزارتخانه خواند.
وزير اطلاعات همچنين از ائتلافات علنى و عمدتاً مخفى جريان فتنه با جريان انحرافى براى مقابله با خط اصلى نظام و انقلاب اسلامى خبر داد.
مصلحي در تحليل اين ائتلافات، آنها را از پيچيده ترين مسائلى دانست كه نظام به آنها روبروست.
وي ادامه داد: البته وزارت اطلاعات از سطح بالاى هوشيارى برخوردار است و نخواهد گذاشت اين جريانات، انتخابات 12 اسفند (انتخابات مجلس شوراى اسلامى) را به انحراف بكشانند.
وزير اطلاعات در ادامه گفت: جريان فتنه و جريانات انحرافى هر دو با ويژگي هاى مشتركى در راستاى تقابل جدى با نظام و ولايت فقيه تحركاتى را دارند.
معاون امنیتی وزیر اطلاعات: تمرکز سرکوب فتنه در پایتخت اشتباه بود
به گزارش پارسینه، معاون امنیتی وزیر اطلاعات عصر امروز (14 شهریور) در جلسه شورای اداری خراسان شمالی که با حضور اعضا در محل سالن شهید ماژانی استانداری برگزار شد، به اهمیت انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و آگاهی و ارتقاء امنیت را مهم و اساسی خواند.
وی با تصریح این مهم که دشمن فتنه همچنان در صدد دسیسه چینی و در کمین نفوذ است افزود: جریان فتنه دشمنان به طورکامل جراحی نشد و دشمنان دنبال فرصت هستند که عرض اندام کنند و مدام صحبت از تحریم انتخابات و رواج این موضوع می کنند.
رضوی تصریح کرد: مردم سالاری، هزینه خاص خود را دارد و باید با تلاش و شناخت این التهاب آفرینی و دسیسه ها مقابل توطئه های دشمنان بایستیم.
وی با بیان اینکه در بازنگری ها مسئله مهم و اشتباهی که به نظر آمد تمرکز سرکوب فتنه در پایتخت بود، در این راستا توجه به تمام نقاط کشور بویژه مناطقی که از لحاظ قومیت و فرهنگ و مذهب تعدد وجود دارد را بسیار ضروری عنوان کرد.
وی همچنین با استناد به فرمایش مقام معظم ر هبری و تأکید معظم له در خطبه نماز عید فطر به اهمیت انتخابات مجلس و اینکه آن را چالش برانگیر برشمردند، خراسان شمالی را به دلیل وجود قومیت های مختلف و تعدد فرهنگی آسیب پذیر دانست.
وی در این رابطه خطاب به مدیران حاضر توجه و آگاهی و تلاش برای ارتقاء امنیت را بویژه در شرایط حاضر ضروری دانست.
وى افزود: اين تحركات با تلاش براى القاء فصل الخطاب نبودن ولايت فقيه و تقسيم بندى فرامين رهبرى به حكومتى و غير حكومتى سياست خود را دنبال ميكند.
وى رويكرد منفعلانه اين جريانات با مسأله بيدارى اسلامى را از ديگر اهداف آنها دانست.
مصلحى افزود: از نگاه اين جريانها، به دست گرفتن كرسى رياست جمهورى و كرسي هاى مجلس شوراى اسلامى تنها راه تغيير نظام است؛ مدتى است كه با روشهاى گوناگون جذب مردم در حال شكلگيرى است.
وى ادامه داد: بزرگ نمايى مشكلات مردم، ايجاد هراس در بين توده هاى مردم، اتخاذ سياست تساهل و تسامح، علاقه مندى جدى در خصوص رابطه با آمريكا به نحو پررنگ در عملكرد اين جريانات كاملاً هويداست.
وي ادامه داد: همچنين اين جريانها مي كوشند تا با گفتمان اصلاح طلبانه، تمامى نيروهاى نظام (اصلاح طلبان) را به گونه اى جذب نمايند.
وي تصريح كرد: اين گروهها در حال شكل دادن لايههاى مختلف براى جذب نخبگان هستند. از برنامه هاى اين جريانات، مقابله با سياست هاى مقام معظم رهبرى، تأكيد بر ملى گرايى افراطى، تأكيد بر شبه مدرنيسم، تأكيد بر ناكارآمد بودن اسلام و تأكيد بر ناكارآمدى روحانيت مى باشد.
مصلحي همچنين احساس بى قدرتى و عجز افراد بر تأثير گذارى در تصميمات، احساس بى معنايى سياسى، ايجاد حسن بى اعتمادى به حاكميت، بهره گيرى از مواضع دوپهلو و لغزنده و اتخاذ گرايشات غربى را از ديگر برنامههاي اين جريانها براى تأثير گذارى بر نخبگان برشمرد.
وزير اطلاعات در ادامه سخنان خويش به موضوع تغيير نسل و شكل گيري نسلي كه از نظر زماني با اهداف انقلاب فاصله دارد، پرداخت و افزود:اين گروهها با سوء استفاده از بي اطلاعي نسل جديد از مسائل انقلاب به تهي كردن ذهن نسل جديد از انديشههاي حضرت امام و مقام معظم رهبري در بين اين نسل مي پردازند.
وي به پروژه القاء حواس پرتي جمعي از سوي اين جريانات اشاره كرد و از اهداف كوتاه مدت و بلند مدت اين قضايا خبر داد.
مصلحي همچنين از تاكتيك مظلوم نمايي جريان اصلاحات پرده برداشت و از فريب برخي از افراد خودي در اين مسأله ابراز تأسف كرد.
وي تبيين انحرافي از ولايت فقيه كه آنرا دچار نسبيت گرايي كرده را از ديگر برنامه هاي اين گروهها دانست.
وزير اطلاعات، در ادامه به تدابيري كه براي برگزاري سالم انتخابات آتي مجلس شوراي اسلامي بايد اتخاذ كرد، پرداخت.
مصلحي همچنين از شيوه هاي استحاله فرهنگي خبر داد و از برنامه شبكههاي ماهوارهاي براي ايجاد استحاله فرهنگي در بين تفكرات گوناگون جامعه خبر داد.
وي وجود شبكه هاي مختلف در راستاي ذائقههاي مختلف افراد جامعه را در راستاي اين اهداف برشمرد.
معاون وزیر اطلاعات: برخی افراد خودی با خواست دشمن در ناکارآمد جلوه دادن نظام، همسو شدهاند
معاون امنیتی وزیر اطلاعات در این مراسم با اشاره به اینکه نیروهای امنیتی نظام جمهوری اسلامی تحرکات منطقه را رصد میکند، اظهار داشت: این امر نشان دهنده اقتدار دستگاه اطلاعاتی و امنیتی نظام اسلامی است.
رضوی یکی از رویکردهای دشمنان نظام اسلامی در سالهای اخیر را ناکارآمد جلوه دادن نظام اسلامی عنوان کرد و گفت: منافقان و برخی از افراد خودی نیز با این خواست دشمنان همسو شدهاند. البته با هوشیاری و تعامل دستگاههای امنیتی، به گونهای عمل شده که دشمنان وادار به تغییر و عقبنشینی از برنامههای خود علیه نظام جمهوری اسلامی شدند.
معاون امنیتی وزیر اطلاعات اضافه کرد: با وجود تلاش دشمنان و نظام سلطه برای ضربه زدن به نظام اسلامی، لیکن به خاطر برنامهها و راهبردهای مناسب دستگاه اطلاعاتی، این چالشها به شکل مناسبی تدبیر و مدیریت شده است.
وی با اشاره به وحدت نظر و تعامل دستگاههای امنیتی خاطرنشان کرد: نیروهای امنیتی کشور اعم از؛ وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران، دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و همچنین شورای امنیت ملی برای حفظ امنیت در کشور تلاش میکنند.
رضوی گفت: نظام جمهوری اسلامی اکنون در اوج اقتدار بوده و به هیچ یک از کشورهای سلطه و دشمنان نظام اسلامی باج نخواهد داد.
وی همچنین حوادث پس از انتخابات را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: این تحرکات که با هدف ضربه زدن و براندازی نظام اسلامی شکل گرفت، علاوه بر دشمنان بدخواهان نظام اسلامی نیز مشارکت کردند. با وجود تمام تلاشهای دشمنان نظام اسلامی اما با حضور حماسی مردم در 9 دی و 22 بهمن 88 این خواست آنان ناکام ماند.
بر پایه این خبر، در این آیین با قدردانی از خدمات سعید محسنی مدیرکل پیشین اداره کل اطلاعات استان خراسان شمالی، محمدی به عنوان مدیرکل جدید این اداره به حاضران معرفی شد. محمدی سومین مدیرکل اطلاعات استان خراسان شمالی پس از تاسیس این استان است.
دستاوردهای جدید وزارت اطلاعات در حوزه سایبری و ضد جاسوسی
حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر اطلاعات درخصوص دستاوردهای اطلاعاتی ایران اظهار داشت: وزارت اطلاعات در چند ماه اخیر دستاوردهای مختلفی در ابعاد گوناگون داشته است که در حوزه سایبری با توجه به برنامهریزیهای استکبار دستگاه اطلاعاتی کشور توانسته است موفقیت خوبی در این زمینه بدست بیاورد و نقشههای دشمنان را با ناکامی مواجه کند.
وی افزود: همچنین در حوزه ضدجاسوسی به توانمندیهای بسیار خوبی رسیدهایم و توانستهایم بسیاری از تحرکات و اقدامات دشمن را در این زمینه خنثی و نفوذ معناداری را در مجموعههای دشمن داشته باشیم.
وزیر اطلاعات همچنین در خصوص فرا رسیدن هفته دولت اظهار داشت: هفته دولت با شهادت شهیدان باهنر و رجایی مصادف شده است و این بیانگر این است که موفقیت دولت زمانی حاصل میشود که در آن ایثارگری، از خود گذشتگی و تلاش خالصانه وجود داشته باشد که با لطف خداوند در این دولت و در میان وزرا این حالات وجود دارد.
وزیر اطلاعات: راهکار مقابله با اینترنت چمدانی را یافتهایم
به گزارش فارس، حجتالاسلام حیدر مصلحی وزیر اطلاعات که امروز (پنجشنبه) در بیست و هشتمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش مناطق کشور سخنرانی میکرد، اظهار داشت: امروز شاهد تحول جدی و رو به رشد مجموعه آموزش و پرورش هستیم که مرقون تلاشهای آقای حاجیبابایی وزیر این وزارتخانه و مسئولان وزارتخانه مذکور است که به سهم خودم تشکر میکنم.
وی با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش مهمترین بستر جنگ نرم دشمن است، گفت: در مبانی تعلیم و تربیت اسلامی و اصول فلسفه آموزشی، یک چشمانداز دینی و در اسلام اصول متعددی بیان میشود که از جمله آن میتوان به ارزیابی درست از نیازهای مادی و معنوی انسان، آگاه ساختن و برانگیختن احساس کرامت و عزت نفس، زنده نگه داشتن یاد خدا در دلها و کمک به دانش آموزان برای استقلال شخصیت و دور شدن از وابستگی، تقویت همگرایی و مسئولیتپذیری و وظیفهشناسی نسبت به جامعه و مصالح اجتماعی، اشاره کرد.
وزیر اطلاعات همچنین به بیان مهمترین شیوههای جنگ نرم پرداخت و گفت: امروز مهمترین و اصلیترین هدف جنگ نرم دشمنان، مراکز آموزشی است.
وی در این زمینه به بیان سخنانی از رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: طبق فرموده معظم له جنگ نرم یعنی ایجاد تردید در ذهنها و دلها.
مصلحی در بخش دیگری از سخنانش اصول جنگ نرم دشمنان را تشریح کرده و گفت: جامعه هدف در جنگ نرم دشمن در حوزه آموزش و پرورش جامعه چند میلیونی است که کمتر خانوادهای است که فاقد حداقل یک دانش آموز باشد. لذا عمق آسیب و خطر در این حوزه بسیار بیشتر از سایر بخشهاست.
وی ادامه داد: در این جلسه بنده بر اساس اطلاعات بدست آمده توسط وزارت اطلاعات از برنامههای دشمنان صحبت میکنم، لذا جنبه کاربردی دارد.
وزیر اطلاعات اضافه کرد: جنگ نرم به دلیل پیچیدگی و اتکاء به قدرت نرم از ویژگیهای بسیار زیاد و متنوعی برخوردار است؛ جنگ نرم به دنبال تغییر قالبهای ماهوی جامعه و ساختارهای سیاسی است و در این جنگ، اعتقادات و باورها و ارزشهای یک جامعه مورد هجوم برای تغییر قرار میگیرد و مدلهای رفتاری جدید به گونهای شکل میگیرد که به جای رفتارهای حمایتی از ساختارهای سیاسی، رفتارهای چالشی جایگزین شده و این رفتارها به سمت ساختارشکنی میرود.
“جنگ نرم به صورت آرام شروع شده و به صورت تدریجی حرکت میکند به گونهای که بسیاری آن را تشخیص نمیدهند، جنگ نرم زیرسطحی و غیرآشکار و نامحسوس است. “
وزیر اطلاعات در ادامه سخنانش تصریح کرد: در فتنه ۸۸ و در ادامه آن که هنوز هم ادامه دارد و بسیار سادهانگارانه است که کسی فکر کند، فتنه ۸۸ تمام شده، دقیقاً یکی از موضوعاتی که توسط دشمن دنبال میشد و در بخشهایی نیز به موفقیت رسیدند، این بود که دشمنان بخشی از خواص ما را بدون آنکه خودشان متوجه شوند با خود همراه کردند و بعدا زمانی که این خواص متوجه شدند و پشت پردهها برایشان روشن شد خود آنان اعتراف کردند که ما حرکت جنگ نرم را که شروع شده بود، حس نکردیم.
حجتالاسلام حیدر مصلحی بر همین اساس با تأکید بر اینکه جنگ نرم نمادساز است، متذکر شد: این امر بسیار مهم بوده و در این جنگ تلاش میشود تصویری شکستخورده و ناامید و مأیوس از حریف ارائه شود و در مقابل مهاجم با نمادسازی خود را پیروز جلوه دهد.
به گفته وی، ممکن است برخی رسانهها متوجه نباشند و برخی از نمادها را در قالب فیلم پخش کنند اما ما باید مشاهده کنیم که چگونه نسل جوان را جنگ نرم با خود همراه میکند.
وزیر اطلاعات در ادامه سخنانش متذکر شد: جنگ نرم پایدار و بادوام است و نتیجه آن نیز پایدار و بادوام میماند؛ در جنگ گرم و نظامی اگر یک سرزمین تصرف شود، میتوان ظرف چند ساعت آن سرزمین را دوباره بازگرداند اما در جنگ نرم این طور نیست؛ رضاخان قلدر برای کشف حجاب تلاشهای بسیاری کرد و ما امروز مشاهده کنید که برای برگرداندن این ارزش اسلامی چه سرمایههایی را باید هزینه کنیم.
وی جنگ نرم را پرتحرک و جاذبهدار دانست و گفت: در جنگ نرم جامعه هدف، سرباز واقع میشود و با گذشت زمان بسیاری از بازیگران و بازیگردانان جنگ نرم از درون این جنگ به استخدام کارگزاران اصلی جنگ نرم برمیآیند.
وزیر اطلاعات جنگ نرم را هیجانساز دانست و گفت: جنگ نرم با نمادسازی، اسطورهسازی و خلق ارزشهای جدید با احساسات جامعه هدف، اهداف خود را پیش میبرد و تلاش میکند از احساسات برای تغییر و دگرگونی در باورهای مردم استفاده کند.
وی با ذکر این نکته که احساسات و عواطف، زمینههای خلق بحران را فراهم میکند و جنگ نرم بسیار آسیبمحور است، تصریح کرد:آسیبهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی میدان جنگ نرم است و این جنگ چندوجهی است.
مصلحی پردامنهبودن، برخورداری از وجوه مختلف را از دیگر ویژگیهای جنگ نرم عنوان کرد و گفت: در این جنگ از تمامی فنون و شیوهها و ارزشهای مختلف استفاده میشود.
وی جنگ نرم را تضادآفرین خواند و متذکر شد: جنگ نرم از محیطهای آسیبدار در جامعه هدف شروع شده و از طریق متفاوت کردن باورها و ارزشها و شکلدهی به رفتارهای جدید اقدام میکند و زمینههای بروز بحران و درگیریهای داخلی را فراهم میکند.
وزیر اطلاعات جنگ نرم را تردیدآفرین توصیف کرد و گفت: در جنگ نرم ایجاد تردید و بدبینی نسبت به بسیاری از مسائل یک اصل و یک قاعده است، همچنان که در فتنه ۸۸ همه ما مشاهده کردیم بسیاری از افرادی که نسبت به نظام و انقلاب شناخت داشتند و حتی مسئولیتهای اجرایی در این نظام داشتند، جنگ نرم توانست آنها را با خودش همراهی کند چرا که در جنگ نرم در باورها و اعتقادات اساسی، تردید ایجاد میشود.
“در جنگ نرم از پیشرفت و تکنیکهای روز استفاده میشود، فضای مجازی و اینترنت مهمترین فضا برای جنگ نرم است که با تلاشها و اقدامات خوبی که در وزارت اطلاعات در فضای مجازی و سایبری انجام شده، به لطف خدا اشراف بسیار خوبی در بعد فنی کار برای مقابله با استکبار به وجود آمده است تا جایی که اوباما رئیس جمهور آمریکا تاکنون سه بار در اظهاراتش اذعان کرد که ما در فضای سایبر و شبکه مجازی در مقابله با ایران شکست خوردهایم. “
وی نمونه اشراف اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در فضای سایبری و مجازی را کیف اینترنتی دانست و گفت: به لطف خدا سربازان گمنام امام زمان بر این حرکت اشراف داشتند و به راه مقابله آن را هم به خوبی دست یافتند.
وزیر اطلاعات همچنین مقوله محتوایی را یکی از مسائل مهم فضای سایبری و فضای مجازی دانست و گفت: مهمترین آسیبها در حوزه دانش آموزی است و دشمنان اهدافی مانند شکاف تعامل دانش آموزان و معلم و آسیبپذیری از شبکههای اجتماعی و فضای سایبری را دنبال میکنند.
وی گفت: ایجاد شبکههای اجتماعی توسط مزدوران داخلی که بخشی از دانش آموزان دبیرستانی ما را مورد هدف قرار داده از جمله اقدامات دشمنان در جنگ نرم است و ما مشاهده میکردیم که دقیقاً شبکههای اجتماعی از عدم آشنایی دانش آموزان با سوابق افراد نهایت سوء استفاده را میکردند؛ در یکی از محلات تهران در فتنه ۸۸ و در موضوع شبکههای اجتماعی، خانمی که تحت تأثیر CIA قرار گرفته بود با شبکههای اجتماعی اهداف استکبار را مورد بهره برداری قرار میداد و در این زمینه میطلبد که اقدامات مناسبی انجام شود.
به گفته وزیر اطلاعات کشورمان، استکبار برای سال جاری طراحیهای جدیدی را در حوزه شبکههای اجتماعی انجام داده و افرادی را به داخل کشور فرستاده که البته بر آنها اشراف وجود دارد اگر چه ممکن است در جاهایی از دسترس ما خارج شده باشند و حتی از کشورهای همسایه نیز برای این منظور استفاده کنند.
مصلحی در بخش دیگری از سخنانش تردید و تضاد در گفتمان سیاسی جامعه و دانشآموزان، رواج و توسعه مظاهر فرهنگ و استفاده از نمادها، رواج و گسترش ناهنجاریهای رفتاری، رشد فرقههای نواندیش، شیوع استفاده از علائم مربوط به گروههای انحرافی، بهرهگیری گروهکهای ضد انقلاب از دانشآموزان به عنوان حلقههای اعتراضی و کشاندن آنان به اعتراضات سیاسی و ایجاد روحیه یأس و ناامیدی نسبت به آینده نظام و جامعه اسلامی را از مهمترین آسیبهای جنگ نرم در حوزه دانش آموزی عنوان کرد.
وزیر اطلاعات کشورمان همچنین ضرورت برنامهریزی و تلاش جدی برای ایجاد روحیه امید در دانشآموزان، ضرورت آگاهسازی نسبت به شیوههای جنگ نرم دشمنان، مدیریت احساسات دانشآموزان که یک رکن برای مقابله با جنگ نرم است را مورد تأکید قرار داد و گفت: ما باید جنگ نرم را در ابعاد مختلف متناسب با سنین دانش آموزان برای آنها تبیین و تشریح کنیم و باید نسبت به موضوعاتی همچون تولید محتوا و نرمافزارهایی با محوریت مسائل اعتقادی، اجتماعی و فرهنگی توجه کنیم.
وی همچنین متذکر شد از زمانی که بنده وزیر اطلاعات شدم در عین حال که تأکید داشتم ما باید به عنوان دستگاه اطلاعاتی به موضوعات مختلف و مسائل کشور توجه داشته باشیم اما به این نکته نیز توجه داشتم که همه دستگاههای کشور باید هدایت جامعه را دنبال کنند و ما نباید همه مقابلهها را با سیستم اطلاعاتی دنبال کنیم.
“غائله فتنه ۸۸ فقط با کار امنیتی و اطلاعاتی ختم نمیشود بلکه کارهای فرهنگی نیز باید در این زمینه انجام شود و این موضوع مهمی است. “
حیدر مصلحی با اشاره به نفوذ اخیر وزارت اطلاعات در اپوزیسیون خارج از کشور، گفت: در حال حاضر زلزله سنگینی در اپوزیسیون ضد انقلاب و دستگاههای اطلاعاتی خارج از کشور به وجود آمده است که یک نمونه آن آمدن فردی به کشور بود که با طراحی تشکیلات اطلاعاتی کشور، توانست در مجموعه اپوزیسیون ضد انقلاب در بالاترین سطح آنها نفوذ کرده وارتباط تنگاتنگ بگیرد.
وی افزود: از آنجا که این فرد جانباز بود و ترکشهای قابل توجهی در بدن وی وجود داشت، این موضوع برای سرویسهای اطلاعاتی خارج از کشور مشکلاتی را به وجود آورد که زمانی که میخواستند گرا بگیرند، جواب نمیداد و به او اعتماد کردند.
وزیر اطلاعات همچنین تصریح کرد: یکی از اثرات این نفوذ وزارت اطلاعات این بودکه در حال حاضر اپوزیسیون ضد انقلاب با یکدیگر درگیر شده و میگویند که کدام یک از شما نفوذی هستید و هم اکنون یک هجمه و دعوای سنگین بین آنها وارد شده است و انشاءالله در آینده اطلاعات دقیقتر و بیشتری را در خدمت شما قرار میدهم.
مصلحی درهمچنین شناسایی بخش عمدهای از جاسوسان آمریکایی را نیز از دیگر موفقیتهای بزرگ وزارت اطلاعات عنوان کرد.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد که وزارت اطلاعات بتواند در صحنه اطلاعاتی کشور فضای امنی را برای موفقیت مسئولام آموزش و پرورش کشور فراهم کند.
24 تیر90
حجتالاسلام حیدر مصلحی: انتشار برنامههای جدید نفوذ در ضدانقلاب/ آرایش تهاجمی وزارت اطلاعات
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام حیدر مصلحی وزیر اطلاعات در سخنان پیش از خطبه امروز نماز جمعه تهران با ارایه گزارشی از عملکرد دستگاه اطلاعاتی کشور اظهار داشت: وزارت اطلاعات در همه ابعاد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی علاوه بر مسایل امنیتی وظیفه دارد که نسبت به توطئههای دشمن پیشبینیهای لازم را داشته باشد و مقابله با تهدیدات احتمالی را در همه عرصهها پیگیری کند.
وی با بیان اینکه حضرت امام(ره) لقب سرباز گمنام امام زمان (عج) به کارکنان مجموعه وزارت اطلاعات کشور دادند و همچنین مقام معظم رهبری نیز لقب مجاهدت های خاموش را به اقدامات وزارت اطلاعات دادند، گفت: اگر امروز جنگ فیزیکی با دشمن نداریم اما در حال جنگ اطلاعاتی سنگینی با دشمن هستیم.
وزیر اطلاعات در ادامه به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری درباره وزارت اطلاعات اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری در سخنان خود به بومی بودن دستگاه اطلاعاتی کشور اشاره کردند و این به دلیل آن است که وزارت اطلاعات از درون انقلاب جوشید و دقیقاً براساس نیازهای انقلاب شکل گرفته است. در حالی که در دستگاههای اطلاعاتی کشورهای دنیا ما نوعی تقلید را در مسایل اطلاعاتی شاهید هستیم.
وی با اعلام اینکه امروز وزارت اطلاعات مجهز به بهترین فناوریهای کاملاً بومی است ، گفت: این امکانات داخلی به گونه ای است که میتوانیم در مقابل تجهیزات فنی پیشرفتهای که سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی دنیا خصوصاً آمریکا و موساد در اختیار دارند، بایستیم.
مصلحی در بخش دیگری از سخنانش در بیان ویژگی های سربازان گمنام امام زمان(عج) عنوان کرد: آمادگی خطرپذیری خالصانه برای نظام در همه عرصه ها، دیدبانی تخصصی، هوشمندانه و دایمی برای نظام، جانفشانی در راه اسلام، نظام و امامت، برخورداری از روحیه ولایتمداری محض، بی ادعا و به دور از هیاهو بودن، دارای روحیه خالصانه دفاع از آرمانهای والای انقلاب اسلامی و نهایتاً تجمیع بهترین نیروهای علاقمند و عاشق نظام در وزارت اطلاعات از جمله ویژگیهای سربازان گمنام امام زمان(عج) در مجموعه اطلاعاتی کشور است.
وی تصریح کرد: با این اوصاف وزارت اطلاعات برای دوستداران نظام و مردم عزیز کشورمان آرامش بخش، امنیت آور و شادکننده و بازدارنده دایمی در مقابل با توطئهها و اهداف شوم دشمنان است.
وزیر اطلاعات با اشاره به موضع گیریهای مختلف اوباما مبنی بر ابراز شکست در برابر ایران بیان داشت: طی دو سال گذشته سرمایه گذاری بسیار زیادی در وزارت اطلاعات صورت گرفته که مجموعه اطلاعاتی کشور از حالت تدافعی بیرون بیاید و در مقابل دشمنان حالت تهاجمی بگیرد تا بتواند در نهایت آنان را سر جای خود بنشاند.
وی در ادامه با بیان اینکه دشمن از دو منظر خارج کردن نظام اسلامی ایران از حالت الگودهی و مشغول کردن ایران به خود به دنبال مقابله با جمهوری اسلامی ایران است، براندازی نظام، سلطه فرهنگی و سیاسی بر کشور، استحاله نظام، هدف گیری ایمان و اعتقادات مردم، جلوگیری از پیشرفت و سازندگی کشور و نهایتاً تسلیم کردن مردم را از جمله اهداف جنگ نرم دشمن طی سالهای اخیر به شمار آورد.
مصلحی خاطرنشان کرد: براساس اطلاعات دقیق و موثق امروز اصلی ترین شیوه جنگ نرم دشمن با جمهوری اسلامی ایران، استحاله فرهنگی جریان های سیاسی و اعتقادی، ترویج تفکرات انحرافی و اباحه گری، ایجاد تشکیک در مبانی تفکرات دینی، شبهه افکنی در میان مردم و دوستداران نظام، ترویج یاس و ناامیدی در میان مردم، القاء تفکر جدایی دین از سیاست، تهاجم فرهنگی و به راه انداختن جنگ روانی در همه عرصه ها، ایجاد مشکلات اقتصادی، ایجاد معارضههای بینالمللی در همه عرصهها، ایجاد غفلت در بین مردم ومسئولان و جابجایی مسایل اصلی با مسایل فرعی نظام است.
وی با تاکید بر اینکه هنوز فتنه 88 تمام نشده است، گفت:بنده به عنوان مسئول اطلاعاتی کشور در اینجا اعلام می کنم که همچنان دشمنان برای ضربه زدن به نظام طراحی میکند و این که ما نباید تصور کنیم فتنه 88 تمام شده است زیرا فتنه لایههای مختلفی دارد. یک بخش آن خارجی و بخش دیگر نیز داخلی است و هم اکنون به دلیل غفلتی که کردیم عدهای در داخل کشور جلسات مختلفی را تشکیل و گروههایی را دور خود جمع کردهاند و مجدداً همان مباحث قبلی را تکرار میکنند که این موضع یک هوشیاری خصوصاً برای خواص میطلبد تا دوباره در دام این افراد نیافتند.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه امروز یکی از برنامه های وزارت اطلاعات رصد هوشمندانه، حرفهای و به موقع تحرکات دشمنان داخلی و خارجی است، گفت: امروز براساس اطلاعات صحیح و دقیقی که به دست ما رسیده است مهمترین برنامه سرویسهای جاسوسی کشورهای غربی به ویژه سیا، موساد، اینتلیجنت سرویس و همچنین جریانهای برانداز، ایجاد شکاف و انشعاب داخلی و تنشهای کاذب در داخل نظام است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ایجاد انشقاق در داخل ایران به عنوان نقطه مشترک همه دشمنان کشورمان محسوب میشود به طوری که هر کس کوچکترین زاویهای را با نظام داشته به این مجموعه پیوسته است.
مصلحی افزود: ایجاد شکاف داخلی در چند جبهه شکاف بین مردم و مسئولان، شکاف بین جریانهای حامی نظام و رهبری و شکاف بین بخشی از مردم با بخش دیگر مردم دنبال میشود که مهمترین راهکار مقابله با آن تبعیت کامل از ولایت فقیه و مقام معظم رهبری به عنوان محور وحدت در جامعه است.
وی در ادامه با بیان اینکه دستگیری ریگی علاوه بر موفقیت اطلاعاتی و امنیتی موفقیت دستگاه نظامی کشور را نیز به همراه داشت، به طوری که دشمنان متوجه شدند که نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران از آمادگی بسیار بالایی برخوردارند گفت: دستگیری عوامل ترور شهید علیمحمدی دانشمند هستهای یک موفقیت بزرگ برای دستگاه اطلاعاتی امنیتی کشور در برابر موساد به شمار میآید زیرا آنها از هر کسی که برای رسیدن به اهداف خود بهره برداری میکنند بلافاصله او را به هلاکت میرسانند اما با لطف خدا و کمک مردم توانستیم این شخص را دستگیر کنیم.
وزیر اطلاعات تصریح کرد: با توجه به اشراف اطلاعاتی که در سراسر کشور داریم دستگیری جاسوسان آمریکایی و انگلیسی که در اطراف کشور لانه کرده بودند نیز از جمله موفقیتهای دستگاه اطلاعاتی کشور به شمار میآید.
وی در ادامه با بیان اینکه فتنه 88 علیرغم ضربات جبران ناپذیری که به نظام وارد کرد دارای برکاتی نیز بود، گفت: از جمله موفقیتهای ما در مقابله با فتنه 88 ناکارآمد کردن اقدامات دشمن در شبه مجازی بود چرا که اوباما یکی ازموفقیتهایش را استفاده از کیف اینترنتی علیه جمهوری اسلامی ایران نام برده بود در حالی که ما در حدود یک ماه قبل از اینکه اوباما این موضوع را اعلام کند از این استراتژی آمریکا مطلع بودیم و راهکار مقابله با آنان را نیز تهیه کرده بودیم به طور یکه امروز دشمن اعتراف میکند که نتوانسته از شبکه مجازی برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده کند.
مصلحی در بخش دیگری از سخنانش ایجاد تردید و شکاف در جریان ضد انقلابهای خارج نشین را از جمله جدیدترین اقدامات وزارت اطلاعات به شمار آورد و افزود: امروز سرویسهای جاسوسی کشورهای غربی به افرادی که به هر دلیلی نتوانستند راه خود را با انقلاب اسلامی ایران ادامه دهند و به خارج از کشور گریختهاند اعلام میکنند که شاید شما جزو نفوذیهای جمهوری اسلامی ایران باشید و این یک موفقیت بزرگ برای کشورمان است.
وی افزود: در آینده نزدیک برنامههای دیگر وزارت اطلاعات برای نفوذ و به هم ریختگی مجموعه ضد انقلاب را به مردم اطلاع خواهیم داد.
وزیر اطلاعات در ادامه به بیداری اسلامی از منظر اطلاعاتی اشاره کرد و افزود: تحولات اخیر در کشورهای منطقه و شمال آفریقا شکست بسیار سنگینی دستگاهها و سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و غرب و همچنین غافلگیری آنان از آغاز حرکت مردم و بیداری اسلامی را رقم زده است به طوری که سرویسهای اطلاعاتی این کشورها در مطالبی که با منافع ما مطرح کردند اعلام نمودند ما درباره این حرکتها دچار شک و تردید شدهایم به طوری که حتی موساد نیز متوجه وقوع انقلاب در این کشورها به ویژه در مصر نشده بود.
وی گفت: ملاحظه مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که آمریکا و غرب برای ربایش این بیداری و هوشیاری در جهان اسلام تلاش جدی ای می کنند که باید همه هوشیار باشند.
مصلحی در ادامه با بیان اینکه سربازان گمنام امام زمان (عج) با همه وجود در خدمت انقلاب و ولایت خواهند بود، گفت: با توجه به اینکه نظام در موضع اقتدار قرار دارد بنابراین ما با جریانهای ناآگاه در داخل کشور از موضع رافت اسلامی برخورد میکنیم.
وی با تاکید بر این که وزارت اطلاعات در بعد حرفهای و تخصصی به دنبال ایجاد امنیت پایدار و دستیابی کامل به امنیت هوشمند است، اشراف اطلاعاتی، نگاه تهاجمی به برنامههای دشمن، ایمن سازی مردم نسبت به تهدیدات دشمن در عرصه های مختلف و همچنین نفوذ در عمق لایههای دشمن را از جمله برنامههای وزارت اطلاعات در آینده عنوان کرد.
مصلحی: همه افراد در وزارت اطلاعات پرونده دارند
وزیر اطلاعات در پاسخ به سوالی ، مبنی بر اینکه آیا در وزارت اطلاعات پروندهای در خصوص 'محمد شریف ملکزاده' وجود دارد یا خیر، گفت: در این وزارتخانه برای تمامی افراد پرونده موجود است.
وزير اطلاعات: عضو نبودنم در شوراي پول و اعتبار علت خاصي ندارد
به گزارش ايسنا، حجتالاسلام و المسلمين حيدر مصلحي ـ وزير اطلاعات ـ صبح چهارشنبه در حاشيه جلسه هيات دولت در پاسخ به اين سوال كه چرا شما ديگر عضو شوراي پول و اعتبار نيست و يا اين امر علت خاصي دارد؟ گفت: علت خاصي ندارد؛ در دولت دو وزير براي عضويت در اين شورا انتخاب ميشوند و ما انتخاب نشديم و افرادي كه كانديدا شده بودند راي آوردند و بحث خاصي نبوده است.
مصلحي همچنين در پاسخ به اين سوال كه وزارت خارجه انگليس در 22 خرداد بيانيهاي داده بود و از جريان فتنه حمايت كرده بود علت اين امر چيست؟ گفت: خيلي روشن است؛ اگر آنها حمايت نكنند بايد علامت سوال باشد؛ آنها به دنبال مقابله با نظام اسلامي هستند؛ در حال حاضر نظام اسلامي به دنيا و كشورهاي اسلامي الگو ميدهد و آنها اين حركت را دنبال ميكنند.
او افزود: آنها به دنبال اين هستند كه بگويند انقلاب اسلامي متوقف شده است در حالي كه انقلاب اسلامي راه خود را طي ميكند.
وزير اطلاعات همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين كه شنيده شده سرويسهاي جاسوسي غرب براي ايرانياني كه ميخواهند به خارج از كشور بروند و ويزا بگيرند طعمه ميگذارند گفت: يكي از روشهايي كه سرويسهاي اطلاعاتي استفاده ميكنند كه افراد را جذب كنند، اين است كه وقتي فرد ميخواهد برود ويزا بگيرد، براي او طعمه ميگذارند و مردم بايد حواسشان به اين موضوع باشد كه هست.
احمدی نژاد وزير اطلاعات را از شوراي پول و اعتبار بركنار کرد
بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، تركيب اعضاي شوراي پول و اعتبار شامل وزير امور اقتصادي و دارايي يا معاون وي، رئيس كل بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران، معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور يا معاون وي، دو تن از وزرا به انتخاب هيأت وزيران، وزير بازرگاني، دو نفر كارشناس و متخصص پولي و بانكي به پيشنهاد رئيس كل بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران و تأييد رياست جمهوري، دادستان كل كشور يا معاون وي، رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن، رئيس اتاق تعاون و نمايندگان كميسيونهاي اقتصادي و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي (هر كدام يك نفر) به عنوان ناظر با انتخاب مجلس است و رياست شورا بر عهده رئيس كل بانك مركزي جمهورياسلامي ايران خواهد بود.
پيش از اين برخي صاحب نظران دليل تلاش جريان نفوذي براي بركناري وزير اطلاعات را جلوگيري از پيگيري پرونده هاي فساد اقتصادي اين جريان اعلام كرده بودند.
حضور وزارت تعاون بهعنوان يكي از وزارتخانههاي درجه 2 و كنار گذاشتن وزير اطلاعات در حالي است كه نه تنها حضور وزير اطلاعات در اين شورا از گذشته يك روال پذيرفته شده بوده است، با توجه به تحولات بازار پولي و ارزي در ماههاي اخير، تصميمات اين شورا نيز اهميت خاصي پيدا كرده است. بر همين مبنا اين تصميم كه به نظر ميرسد بيشتر منشا سياسي دارد، نگرانيهايي را پيرامون تصميمات آينده شوراي عالي پول و اعتبار بوجود آورده است.
به نظر ميرسد وزير اطلاعات اينبار و در ماجراي كنارگذاشته شدن از شوراي پول و اعتبار نيز قرباني تصفيه حساب سياسي جريان نفوذي در دولت شده است.
مصوبه جديد دولت با شماره 33979/ت46618ه براي اجرا به بانك مركزي ابلاغ شده است.
توضيحات وزير اطلاعات درباره مدحي
وي در پاسخ به سؤال ديگري مبني براينكه آيا موارد ديگري از نفوذ دستگاه اطلاعاتي كشورمان در سيستمهاي اطلاعاتي و اپوزيسيون وجود دارد خاطرنشان كرد: قرار نيست الان اعلام شود.
وزير اطلاعات در خصوص واكنش غربيها نيز اظهار داشت: آنها به هم ريختهاند چرا كه چنين چيزي را باور نميكردند و دنبال اين بودند كه اين فرد را به اسرائيل برده و از او استفاده كنند در حالي كه وسط كار رودست خورده و برنامهشان بهم ريخت.
مصلحي در پاسخ به سؤالي مبني براينكه نظر شما نسبت به واكنش شتابزده غربيها درباره به اين موضوع كه شاهد بوديم بعد از پخش مستند الماس فريب سخنگوي كاخ سفيد اعلام كرد ملاقاتي انجام نشده است چيست، گفت: اينها با اين واكنش شتابزده ميخواهند آبروي از دست رفته خود را برگردانند در حالي كه چيزي به دستشان نميآيد.
وي با بيان اينكه ممكن است به موقع اطلاعات ديگري در مورد اين پرونده صادر شود در خصوص تحرك صهيونيستها براي استفاده از گروهك پ. ك. ك خاطرنشان كرد: صهيونيستها به دنبال نفوذ در هر گروهي كه مخالف جمهوري اسلامي ايران باشند، هستند تا از آنها استفاده كنند.
وي در پاسخ به سؤالي مبني براينكه شنيده شده گروهك ريگي درصدد استفاده از بهائيها در مقابله با نظام جمهوري اسلامي ايران است، بنابراين وزارت اطلاعات چه برنامهاي دارد، اظهار داشت: اينكه فكر كنيد گروهك ريگي چيز جانداري است درست نيست هرچند اقداماتي هم ممكن است داشته باشد و افرادي هم جذب كند ولي اينكه فكر كنيد در حد گستردهاي باشد، اينگونه نيست.
وزارت اطلاعات پروژه آمريكايي "دولت در تبعيد" را در نطفه خفه كرد
"دولت در تبعيد"براي پيدا كردن وجود خارجي نياز به چهرهاي با سوابق اجتماعي - مذهبي داشت .
خيلي زود سرويس اطلاعاتي آمريكا اين فرد را كه داراي وجهه سابقه طولاني خدمت در يكي از نهادهاي جمهوري اسلامي بود و در بانكوك به تجارت الماس ميپرداخت، را شناسايي و بلافاصله سفير خود در تايلند را نزداين فرد فرستاد.
محمد رضا مدحي، اگرچه در گام نخست و در ديدارهايي كه با مقامات آمريكايي در بانكوك داشت، گرفتار اين توطئه نشد، اما در سفري كه به عربستان داشت اين ديدارها و اصرارها ادامه يافت و در نهايت وي در رياض در حضور سعود الفيصل وزير امور خارجه عربستان با هيلاري كلينتون ديدار كرد.پس از اين ديدار بود كه وي پذيرفت تا با همكاري آمريكا و با توجه به ادعايش مبني بر همراهي هزاران نفر از نيروهاي داخلي با وي، فتنه داخل كشور را هدايت كند .
بعد از اين چراغ سبز مدحي كه "جنبش جمع ياران" را تشكيل داده بود و به گفته خود دبير كلي آن را بر عهده داشت با هواپيماي اختصاصي به واشنگتن برده شد و در آنجا پس از استقرار در ويلايي در حومه اين شهر بلافاصله در داخل اين ويلا با جو بايدن معاون رييس جمهور آمريكا ديدار كرد .
ديداري كه در آن اين مقام آمريكايي نسبت به حمايت بدون حد و مرز كشور متبوعش از مدحي، به وي اطمينان داد.
دنيس راس كه در آن مقطع ماموريت تشكيل دولت در تبعيد را در دست داشت با موافقت مدحي نسبت به همكاري در اين پروژه، با توجه به آنكه جهت تكميل پروژهاش به يك چهره نظامي - امنيتي نياز داشت، پروژه خود را تكميل شده ديد .
مدحي نيز در مراحل آغازين همكاري خود در اين پروژه با فردي به نام اميرشاهي كه به گفته خود وي 9 سال در اسراييل براي اجراي اين پروژه دوره ديده بود و نوشتن و صحبت كردن به زبان فارسي را آنجا ياد گرفته بود و همچنين خوانساري، رييس دفتر مطالعاتي كه هزينههاي آن ر ا ام. آي. سيكس مي پرداخت آشنا و در هتل آتلا نتيس پاريس (محل كار امير شاهي) اتحاد همكاري اين سه نفر كليد خورد.
درتاريخ گوادلوپ 1 که در ژانويه 1979/دي 1357 با حضور رؤساي دولت 4 قدرت مهم بلوک غرب در جزيره گوادلوپ برگزار شد، به عنوان اقدامي در جهت بازگشت شاه مخلوع ايران به قدرت شناخته مي شود، اما اين بار در گوادلوپ 2 سران اپزوسيون جمهوري اسلامي كه حتي سران گروههاي منحرف اخلاقي و اجتماعي نيز در ميان آنها به چشم ميخوردند با هم متحد شدند و با اعلام موجوديت "دولت در تبعيد "رسما نسبت به انجام اقدام براندازانه عليه جمهوري اسلامي متحد شدند، اتحادي كه پشتوانه مالي 7 ميليارد دلاري آمريكا را در پشت سر خود داشت.
هدف آمريكا ، انگليس و اسراييل كه بار ديگر در اين پروژه عليه نظام جمهوري اسلامي با هم متحد شده بودند، اين بود كه كاري كنند كه آتش فتنهاي كه در خرداد 88 روشن شد هيچگاه خاموش نشود. در اين مسير آنها ترور چهرههاي مختلف داخلي حتي چهرههاي منتسب به جريان فتنه را در دستور داشتند.
اما پيش از آخرين مرحله اجراي فراميني كه به سران "دولت در تبعيد" از جمله مدحي ابلاغ شده بود و قرار بود وي در سفر به اسراييل و حضور در پادگان "سكلن" دست به اجراي آن بزند، فرد مذكور به ايران بازگردانده شد تا "دولت در تبعيد" مد نظر دولتمردان آمريكاي در نطفه خفه شود.
مصلحی: مقابله با جریانات انحرافی در دستور کار وزارت اطلاعات است
وی همچنین در رابطه با ادامه حضور منافقین در پادگان اشرف نیز عنوان کرد: این حرکتی است که آمریکا و حامیان آن دنبال می کنند تا این گروهک تروریستی را حفظ کنند اما باید بدانند که زمان آنها تمام شده و دیگر جایی برای ماندن ندارند.
وزیر اطلاعات همچنین در خصوص انتشار خبر مرگ مسعود رجوی سرکرده گروهک تروریستی منافقین گفت: هنوز ما به این جمع بندی نرسیده ایم که وی به هلاکت رسیده است.
تلاش یک جریان برای سیطره بر وزارت اطلاعات
وی افزود: خاستگاه احمدینژاد تودههای مردم و دوستداران انقلاب و رهبری هستند، همانهایی که با وضو پای صندوقهای رأی حاضر شده و در برگههای رأیشان نوشتند «احمدینژاد» و اگر جریان انحرافی برای به دست آوردن رأی تلاش میکند که خاستگاه اجتماعی احمدینژاد را تغییر دهد، در حقیقت خود زنی سیاسی میکند.
نماینده مردم ساوه در مجلس تصریح کرد: این جریان مشکوک برای دست یابی به کرسیهای مجلس قصد ایجاد تغییر و تحولات وسیع در وزارت اطلاعات به عنوان چشم بینای نظام را داشت اما با اقتدار رهبر معظم انقلاب مواجه شد؛ همه باید بدانند که فرزندان رهبری در مجلس، دستان جریان انحرافی را از وزارت اطلاعات قطع خواهد کرد و مجلس اصولگرا به احدی در این خصوص باج نخواهد داد.
اسلامی در ادامه اظهار داشت: ما به رئیسجمهور درباره گسترش نفوذ این افراد مشکوک تذکر داده بودیم، اما جدی گرفته نشد لذا احمدینژاد که ما علاقمندش هم هستیم باید بداند که تحمل نمایندگان حدی دارد.
وی با اشاره به عدم حضور مصلحی در جلسه هیئت دولت پس از حکم حکومتی رهبر معظم انقلاب تأکید کرد: آقایان توجه داشته باشند که احکام حکومتی و اوامر ولایت مطلقه فقیه به مثابه واجب شرعی، واجبالاطاعه است لذا نمیتوان ادعای ولایتمداری کرد و در عمل به الزامات آن پایبند نبود.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 همچنین با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر اینکه نمایندگان حق دخالت در عزل و نصب وزیر اطلاعات را ندارند، خاطرنشان کرد: طبق قانون اساسی، نمایندگان حق اظهارنظر در تمامی امورات داخلی و خارجی کشور را دارند و از آنجا که وزارت اطلاعات مربوط به تمام نظام است، دوستان باید هرچه سریعتر جبران مافات کنند.
"برخی باید بدانند که نمایندگان ملت یکپارچه مطیع رهبری نظام هستند و تا زمانی رأی وکلای ملت با رئیسجمهور است که احمدینژاد در خط رهبر معظم انقلاب باشد. "
اسلامی ادامه داد: اینکه وزیر اطلاعات که سابقه انقلابیاش محرز است و از سینه سوختههای این نظام است، کنار گذاشته شده و در پی آن عدهای در صدد حمایت مکتب ایرانی به عنوان یک خط انحرافی برآیند، این مسئله هیچ سنخیتی با عدالت محوری ندارد؛ رئیسجمهور که هنوز هم علاقمند به او هستیم، باید بداند که قاطبه مردم و حزبالله یک تار موی سر مصلحی را با تمام موجودیت مروجین "مکتب ایرانی " عوض نخواهند کرد.
ناگفتههای تغییر مصلحی:احمدینژاد میخواست خودش سرپرست وزارت اطلاعات باشد
به گزارش فارس، حسین فدایی در نشست مشترك اعضای شورای مركزی و كمیته های جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی (سیاسی،فرهنگی،اقتصادی و جوانان) گفت: در همه كشورها فصلالخطاب وجوددارد در كشور و نظام مترقی اسلامی ما، مقام عظمای ولایت، فصلالخطاب است. بنابراین همه باید گوش به فرمان معظمله باشیم تا در مسائل پیچیده، گمراه نشویم.
مهم ترین اظهارات دبیركل جمعیت ایثارگران عبارت است از:
* در ماجرای اخیر، كه رهبری تصمیم گرفته اند كه اقتضاء اصولگرایی تبعیت و اجرای این تصمیم است، تغییر هم نمی كند و اگر ما سخن از آرامش و انعطاف می زنیم بعد از این اصل است، بایستی پنجه انداختن و انتقام جویی از دولت احمدی نژاد خودداری كنیم. رهبری حكیم، فرزانه و بصیر انقلاب ، از دامن زدن به اختلافات، ایجاد تنش، ایجاد هزینه برای كشور راضی نیستند.
* سؤال اساسی این است كه چرا رهبر انقلاب به مصلحت ندانستند كه وزیر محترم اطلاعات عوض نشوند، و رهبری چرا باید به سر این موضع بایستند. آیا انسان در زندگی میتواند بدون مصلحت زندگی كند؛ یعنی اینكه انسان دائما بر اساس مصالح خود تابع راهبرد، قاعده، هدف، سیاستهای كلی، درك از شرایط زمان، تهدیدات و فرصتهاست، لذا به هر مقدار كه انسان هدفمند باشد و راه و اصول صحیح در پیش داشته باشد مصلحت اندیشتر و خواهد شد، در غیر این صورت یك انسان باری به هر جهت تربیت میشود. بنابراین اصل مصلحت اندیشی را یك مفهوم ضروری بر جامعه بشری و حكومتداری میدانیم.
* وزارت اطلاعات چه در مسائل داخلی و چه در مسائل بینالمللی چشم نظام است، اگر چشم و دیدهبان خوب كار نكند تصمیمات نظام ناقص خواهد شد.
* برخی جریانات مخالف دیگر هم میگویند دولت در حال سازماندهی است كه در امر انتخابات دخالت كند، با این حال آیا تغییر چنین وزیری كه جانفشان دولت و مورد حمایت دولت بوده است و ورود همزمان چهرههای سؤالبرانگیز تأئید كننده ادعای این اتهامات نخواهد شد؟
* امروز در درون ساختار داخلی وزارت كه دستخوش تغییرات شده است و امیدی در دل حزب الله ایجاد كرده است، آیا اگر مسئول این مجموعه تغییر داده شود، این بدنه یكدست دچار صفبندی و شكاف نمیشود؟ و با شكلگیری دسته بندی نظام و مردم ضررنخواهد كرد؟ و در ادامه جریان نفوذ گروه فاسد قدرت طلب در درون سیستم تقویت میشود و در نهایت حیثیت اصلی نظام را به چالش میكشد.
* وقتی وزیری برداشته شد رئیس جمهور میتواند 3 ماه سرپرست بگذارد و آقای احمدی نژاد میخواهد خودش سرپرست باشد، در حالی كه براساس ضابطه، سرپرست وزارت اطلاعات باید مجتهد یا قریب الاجتهاد باشد و نقض قانون خواهد شد، این هم مشكلی به وجود میآورد، اگر عمیقتر و دقیقتر شوید دهها مورد دیگر میشود درباره این مصلحت عنوان كرد.
* گاهی امامت امت با عنصر فاسد درون حكومت مثل بنیصدر مواجه میشود و نمیگذارد این تبدیل به مسئله اصلی كشور شود و سعی میكند در سایه گفتمان این مشكل را حل كند.امام و رهبری صریحا میگفتند مسائل را خیلی تند نكنید و اگر هر مهندسی و هر طراحی را بدون توجه به تدبیر و برنامه رهبری انجام دهیم اشتباه است؛ امام در داستان منتظری به مدت 4 سال با حوصله سعی میكند او را حفظ كند و در نهایت تصمیم قاطع میگیرد كه این تصمیم برخی از نزدیكترین افراد به امام را هم به واكنش واداشت.
* یكی در گوشهای بنشیند و بگوید الهی ای كاش فلان فرد منصوب به جریان انحرافی بمیرد و یكی هم بگوید حالا كه نمیمیرد او را بمیرانیم!!!این تصورات خیلی خطرناك و انحرافی و به نفع انقلاب هم نیست و تنها آب در آسیاب دشمن ریختن است و لذا اینگونه مسائل برای كشور مشكل درست میكند.
* عدم تبعیت از ولایت فقیه برای همه غلط است، چه آن فرد یك شخص برجسته باشد و چه نباشد و چه من و شما! لذا اغراض و تحلیلهای فردی نباید محور قرار بگیرد، بنابراین، امروز هر فردی در جای خود موظف به تبعیت از ولی فقیه است. امروز حفظ آرامش اصل است، لذا حفظ آرامش همراه با بصیرت لازمه امروز است.
* آنچه را كه قطعی و یقینی است، باید آنرا بیان كرد و حجیت نسبت به آن موضوع باید حاصل شود؛ به عنوان مثال پنجشنبه در مجلس نشسته بودیم و به یكباره خبری منتشر شد مبنی بر اینكه محمد نجار وزیر كشور بركنار شد و در عرض 30 ثانیه كل مجلس بهم ریخت و عدهای از نمایندگان در واكنش به این بركناری اعلام موافقت و عدهای نیز اعلام مخالفت میكردند، لذا سخن این است كه افراد نباید با یك خبر به این سرعت بالا و پائین شود و موضعگیری كنند. لذا موضعگیری باید بر اساس منطق و اصول خود انجام گیرد.
* مطلب دیگر آنكه آنچه كه محرز است به هرحال رئیس جمهور محترم به این نتیجه رسیدند كه با وزیر اطلاعات نمیتوانند كار كنند؛ با رسیدن خبر آن به مقام معظم رهبری، ایشان روز بیست هشتم طی یادداشتی محرمانه و دربسته، توسط پیكی به آقای رئیس جمهور اعلام میفرمایند كه این كار به مصلحت نیست و در ادامه برخی سایتها فضای جنگ روانی راه میاندازند و برخی خبرگزاریهای مورد وثوق زیر سؤال میروند و عدهای شبههافكنی را شروع میكنند.
* در روز سیام حضرت آقا نامهای را خطاب به آقای مصلحی مینویسند و از او میخواهند كه با قوت به كار خود ادامه دهد كه اخبار این مسائل در روزهای گذشته منتشر شده است. لذا ما تعلل در اطاعت از امر ولی فقیه را یك لحظه هم از هیچ فرد و مقامی قابل قبول نمیدانیم.
کیهان : تنها راه حل ، پذیرش حکم رهبرانقلاب در ابقای وزیر اطلاعات است
آقاي علي اكبر جوانفكر، مشاور رسانه اي رئيس جمهور محترم، مدير عامل خبرگزاري جمهوري اسلامي- ايرنا- و سرپرست مؤسسه مطبوعاتي ايران، در «وب سايت» شخصي خود مقاله اي نوشته است كه به لحاظ متن ناشيانه آن، تأسف بار و به لحاظ آسمان و ريسمان كردن هاي كودكانه و غير منطقي، تعجب آور است. ايشان در اين يادداشت كه ظاهراً در دفاع از آقاي دكتر احمدي نژاد نوشته شده، آورده است؛ «او دردمند است، گويا خاري در گلويش فرو رفته است. نه مي تواند آن را فرو برد و نه مي تواند آن را برون كشد. از توهين هاي ناجوانمردانه اي كه به نام دفاع از دين و انقلاب نثارش كرده اند، دلش به درد آمده است. قلبش را شكسته اند. مي گويد كه پس از سال ها نوكري مردم و حركت بر مدار ولايت، به ضديت با انقلاب و رهبري متهم شده است. همكارانش را فراماسونر و منحرف خوانده اند و او زانوي غم بغل كرده است. كساني كه بايد زبانهايشان به مدح و ثنا باز شود، زشت گويي و لعن و نفرين را نثار ياران وفادارش مي كنند»!
درباره اين يادداشت گفتني است كه:
الف: آقاي جوانفكر توضيح نمي دهد چه اتفاقي افتاده است و از كنار اين نكته بسيار ساده و بديهي به آساني - و شايد به خيال خود با زرنگي!- عبور مي كند كه ماجرا به عزل آقاي مصلحي از وزارت اطلاعات و حكم رهبر معظم انقلاب مبني بر ابقاي ايشان در پست وزارت مربوطه مي شود. فقط همين! و راه حل قانوني، شرعي، ولايي و عقلايي آن نيز پذيرش بي چون و چراي اين حكم ولايي و قانوني است. بنابراين، اينهمه آسمان و ريسمان كردن هاي كودكانه براي چيست؟ و چرا جرم خود را به ديگران نسبت مي دهيد؟!
ب: آقاي جوانفكر به بهانه دفاع از رئيس جمهور محترم، همه تلاش خود را براي تبرئه يك جريان انحرافي به كار گرفته است، يعني باز هم آقاي احمدي نژاد را براي جريان انحرافي ياد شده هزينه كرده است و اين، دقيقاً همان برخورد غيردوستانه و سودجويانه با رئيس جمهور محترم است.
ج: حضور جريان انحرافي مورد اشاره در كنار رياست محترم جمهوري اگرچه همواره مورد اعتراض دوستداران واقعي آقاي احمدي نژاد بوده است ولي در ماجراي اخير، سخن درباره ابقاي وزير اطلاعات است و معلوم نيست - البته براي ما معلوم است- كه چرا جريان انحرافي ياد شده سعي دارد از اين نمط براي خود كلاهي دست و پا كند!
د: و بالاخره؛ خدا بر درجات امام راحل(ره) بيفزايد كه در اينگونه موارد به داستاني اشاره كرده و مي فرمودند؛ يك آدم ترسناك و بدقواره، كودكي را در آغوش گرفته و سعي در آرام كردن وي داشت، اما ناآرامي كودك هر لحظه بيشتر مي شد. شخص عاقل و كارداني به وي گفت؛ مرد حسابي! اين كودك از خود تو مي ترسد و گريه مي كند. او را زمين بگذار و از كنارش دور شو، آرام مي شود.
و گفتني هاي فراوان ديگري كه به بعد موكول مي كنيم.
آتي نيوز:گزینه جریان انحرافی برای وزارت اطلاعات رونمایی شد
وي مهمترين استدلال دوستان خود براي بركناري وزير اطلاعات را ناكارآمدي مصلحي ارزيابي كرده و گفته است،وزارتخانه در خصوص تحولات منطقه اي ضعيف عملكرده است.
این شخص که ارتباط نزدیکی هم با یک فرد خاص در دفتر رئیس جمهور دارد ,همچنين به بيان مطالبي همچون در خط نبودن وزارت اطلاعات اشاره كرده و ليكن در اين زمينه توضيحي نداده كه وزارت اطلاعات وی بايد در كدامين خط باشد؟
وی در ادامه خود را گزينه در نظر گرفته شده براي تصدي وزارت اطلاعات معرفي كرده و اين تصميم را غير قابل بازگشت خوانده است!
نامه مستقیم رهبری به مصلحی بخاطر عدم همکاری احمدی نژاد بود
وی با اشاره به موضوعات پیشآمده پیرامون وزارت اطلاعات گفت: رهبر معظم انقلاب یکشنبه شب، حکم حکومتی خود در رابطه با وزارت اطلاعات را "کتباً" به رئیس جمهور ابلاغ کرده بودند.
توکلی افزود: با این حال، چون ظاهراً همکاری در این زمینه صورت نگرفته بود و وزارت اطلاعات هم جایی نیست که وزیر با تردید و سستی بتواند وزارتخانه را اداره کند، فکر میکنم به همین دلیل رهبر معظم انقلاب تدبیر فرمودند که با انتشار نامه امروز، وزیر اطلاعات را در بین همکاران خود و دولت تثبیت کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: ان شاءالله آقای رئیس جمهور هم در این رابطه همکاری خواهند کرد و امیدوارم که احمدینژاد به وظیفه خود در همراهی با این نامه را هم انجام دهد.
توکلی درباره نقش تیم نفوذی و منحرف در دولت درخصوص اتفاقات اخیر در وزارت اطلاعات اظهار داشت: نمیدانم که چقدر کلمه نفوذی در خصوص آنها معنا دارد اما این تیم منحرف بوده و متهم به فساد است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس همچنین در پایان تأکید کرد: طبیعی است که این طور کجرفتاری ها نیز تحت تأثیر این تیم است.
یک نکته دقیق در نامه رهبرانقلاب به مصلحی
صاحب این قلم به حواشی و متن این واقعه فعلا اشاره ای ندارد و فقط به نکته ای که در نامه رهبری ، دارای پیامی معنادار است می پردازد.
لابد همگان دقت کرده اند که عنوان نامه خطاب به آقای مصلحی است، نه مقامی دیگر. حتی رونوشت نامه هم برای مسئول دیگری ارسال نشده است...
جای خالی وزیر اطلاعات در سفر استان کردستان
پیام مقام معظم رهبری به وزیر اطلاعات ابلاغ شد که در آن آمده است :
بسمالله الرحمن الرحیم
حجت الاسلام جناب آقای مصلحی دام توفیقه
وزیر محترم اطلاعات
استحکام و انسجام و روزآمدبودن دستگاه اطلاعاتی کشور یکی از پایههای مهم اقتدار نظام اسلامی است، لذا از شما می خواهم بیش از پیش در انجام مأموریتهای مهم داخلی و خارجی وزارت اطلاعات اهتمام به خرج داده و با سرمایه عظیمی که آن وزارتخانه از نیروی انسانی توانمند و انقلابی و متدین و فنآوریهای روز برخوردار است و با حمایت دولت خدمتگزار و همکاری سایر نهادهای اطلاعاتی اجازه ندهید کوچکترین فترت و سستی در انجام وظائف قانونی آن دستگاه مهم پیش آید. برای شما و معاونان و مدیران محترم و همه فرزندان عزیز انقلابیام در وزارت اطلاعات دعا می کنم. موفق و مؤید باشید.
سیدعلی خامنهای
30/فروردین/1390
همزمان 216 نماینده مجلس شورای اسلامی از احمدی نژاد خواستند تا با توجه به موضع صریح رهبری در خصوص مصلحی به وضوح در این مرود اظهار نظر نماید
و در بیانیه که از سوی محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس قرائت شد، اعلام کردند : تغییر وزیر اطلاعات که در طول مدت کوتاه وزارتش به خوبی به انجام وظایفش پرداخته بود، در وضعیت کنونی به صلاح نبود.
به حمدالله رهبر انقلاب با تدبیر خود وارد میدان شدند. از نظر مجلس، حجت الاسلام مصلحی همچنان وزیر اطلاعات است.
و در پایان این بیانیه تصریح کردند: از شما انتظار میرود که با موضع گیری صریح و حمایت از وزیر اطلاعات به سوء استفاده دشمنان خاتمه دهید.
سایت مشرق نیز خبر داد که مصلحی در وزارت اطلاعات حاضر و با قرائت نامه رهبری مورد حمایت قاطع پرسنل این وزارتخانه قرار گرفت .
با این اوصاف نکته حائز اهمیت و تعجب بر انگیز در این رابطه سکوت عجیب و سوال بر انگیز محمود احمدی نژاد است که در استان کردستان و در فرصتهای مختلفی که برای بیان نقطه نظرش در این مورد و تبعیت از نظر رهبری وجود داشت متاسفانه تا ساعت مخابره این خبر یعنی بیش از 20 ساعت از اعلام وابلاغ نامه رهبر انقلاب هنوز نه تنها هیچ موضع خاصی نگرفته است بلکه در این خصوص نیز اظهار نظر نکرده است .
نامه تایید آمیز رهبر انقلاب خطاب به حجت الاسلام مصلحی
به گزارش پارسینه به نقل از Khamenei,ir آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامهای خطاب به وزیر اطلاعات فرمودند: «از شما ميخواهم بيش از پيش در انجام مأموريتهای مهم داخلی و خارجی وزارت اطلاعات اهتمام به خرج دهيد.» متن كامل و تصویر نامه، به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
حجةالاسلام جناب آقای مصلحی دام توفیقه
وزیر محترم اطلاعات
استحكام و انسجام و روزآمدبودن دستگاه اطلاعاتی كشور یكی از پایههای مهم اقتدار نظام اسلامی است، لذا از شما میخواهم بیش از پیش در انجام مأموریتهای مهم داخلی و خارجی وزارت اطلاعات اهتمام به خرج داده و با سرمایهی عظیمی كه آن وزارتخانه از نیروی انسانی توانمند و انقلابی و متدین و فنآوریهای روز برخوردار است و با حمایت دولت خدمتگزار و همكاری سایر نهادهای اطلاعاتی اجازه ندهید كوچكترین فترت و سستی در انجام وظائف قانونی آن دستگاه مهم پیش آید. برای شما و معاونان و مدیران محترم و همهی فرزندان عزیز انقلابیام در وزارت اطلاعات دعا میكنم. موفق و مؤید باشد.
سیدعلی خامنهای
30/فروردین/1390
اول اردیبهشت 90
محسنی اژه ای: گاهی استعفای زوری از آدم می گیرند!
خبر عزل خودم را از معاونم شنیدم
حتی برای خداحافظی هم مرا به جلسه دولت راه ندادند!
برکناری مصلحی حقیقتا توجیه پذیر نبود
سخنگوی قوه قضاییه با تاکید بر اینکه کنار گذاشتن وزیر اطلاعات در این شرایط توجیهی نداشت، گفت: از سوی دیگر "چگونه کنار گذاشتن" وزیر اطلاعات به عنوان یکی از وزارتخانه های کلیدی مهم است.
وی با بیان اینکه وقتی می خواهند وزیر را کنار بگذارند باید یکسری زمینه چینی ها صورت گیرد، خاطر نشان کرد: باید طوری در این رابطه عمل شود که سیستم اطلاعاتی کشور ضربه نخورد و حداقل زمانی برای معرفی فردی که می خواهد به جای وزیر گذاشته شود مدنظر قرار گیرد.
محسنی اژه ای با تاکید براینکه کنارگذاشتن وزرا جزء اختیارات رئیس جمهور است ادامه داد: ولی حقیقتا نحوه عملکرد درمورد برکناری وزیر اطلاعات توجیه پذیر نیست.
وی با اشاره به واکنش رهبر معظم انقلاب به برکناری مصلحی گفت: ایشان در نامه ای خطاب به رئیس جمهوری عنوان کردند که کنار گذاشتن مصلحی در شرایط کنونی نه به مصلحت کشور و نه به مصلحت شماست.
برخوردهایی که قند در دل دشمن آب می کند!
دادستان کل کشور ادامه داد: این گونه برخورد ها در دل دشمنان ما چقدر " قند آب می کند".
محسنی اژه ای در ادامه سخنان خود به نحوه برکناری خود در زمانی که بر مسند وزارت اطلاعات قرار داشت، اشاره کرد و گفت: من وصفارهرندی را دو هفته مانده به پایان دوره وزارتمان کنار گذاشتند که حتی اگر فرض هم کنیم که ما "آدم های بدی" هستیم باز هم این برخورد درست نبود.
خودمان هم نفهمیدیم چطور ما را کنار گذاشتند!
وزیراطلاعات دولت نهم با بیان اینکه "ما خودمان هم نفهمیدیم چگونه و چرا ما را کنار گذاشتند" یادآور شد: بسیاری از مسئولین از برکناری من هیچ اطلاعی نداشتند.
وی ادامه داد: اطلاعی ندارم که در آن زمان مقام معظم رهبری از روند برکناری من مطلع بود یا نه، ولی ایشان از برکناری آقای مصلحی اطلاعی نداشتند.
خبر عزل خودم را از معاونم شنیدم / شوکه نشدم!
محسنی اژه ای در ادامه روایت خود از برکناری اش در دولت نهم گفت: بعد از نماز ظهر روزی که من را برکنار کردند مانند همیشه قرار بود تا قبل از پایان وقت اداری یک جلسه ای بگذاریم که وقت هم فوت نشود که در حال رفتن به اتاق کارم بودم که یکی از معاونین من سراسیمه به استقبال من آمد و خبر عزل من را داد و گفت که به وی پیشنهاد سرپرستی وزارت اطلاعات داده شده است.
وی با اشاره به شوکه شدن همراهانش پس از شنیدن خبر عزلش از وزارت اطلاعات دولت نهم، بیان داشت: ولی خود من چون شناخت داشتم خیلی شوکه نشدم!
دادستان کل کشور با اشاره به اطلاع از خبر برکناری اش چند دقیقه مانده به پخش اخبار ساعت 14 یادآور شد: پس از شنیدن خبر عزلم در پاسخ به مشورت معاونم برای پذیرفتن سرپرستی وزارت اطلاعات به او گفتم که اگر من برکنار شدم که دیگر نمی توانم نظری داشته باشم ولی اگر از من مشورت می خواهی من می گویم حتما قبولت داشته که به عنوان سرپرست شما را معرفی کرده است.
محسنی اژه ای با بیان اینکه این به صلاح نبود که دو هفته مانده به پایان دوره دست به برکناری وزرا بزنند عنوان کرد: به هر حال ما با یکی دو نفر مشورت کردیم که در مقابل این موضوع چه واکنشی نشان دهیم.
اتفاقی شبیه به اتفاقی که برای مصلحی افتاد!
وی با اشاره به اینکه روز برکناری اش از وزارت اطلاعات مانند همه یکشنبه ها قرار بود جلسه دولت ساعت چهار برگزار شود، افزود: اتفاقی که برای ما رخ داد مانند همین اتفاقی بود که برای مصلحی رخ داد.
دادستان کل کشورادامه داد: ابتدا قصد داشتم با توجه به برکناری در جلسه دولت حضور پیدا نکنم که در نهایت با توجه به اینکه این موضوع به صورت رسمی به ما اعلام نشده بود تصمیم به حضور در جلسه دولت گرفتیم.
گاهی وقتها یک استعفای زوری از آدم می گیرند!
محسنی اژه ای با بیان اینکه گاهی وقت ها یک "استعفای زوری" از آدم می گیرند، گفت: ولی متاسفانه در این خصوص هیچ حرفی به ما گفته نشده بود.
توصیه راننده به وزیر اطلاعات: به جلسه دولت نروید!
وی ادامه داد: در نهایت تصمیم گرفتیم خودمان را "به آن راه بزنیم" که از موضوع برکناری خبر نداریم و برای رفتن به جلسه دولت سوار ماشین شدم که راننده ماشین به من یادآوری کرد که آقای محسنی، گفته اند شما جلسه دولت نروید و به دفتر ریاست جمهوری مراجعه کنید.
دادستان کل کشور افزود: پس از رفتن ما به دفتر ریاست جمهوری آقای شیخ الاسلامی که آن زمان رئیس دفتر رئیس جمهور بودند به ما اطلاع دادند که من و آقای صفار هرندی عزل شده ایم.
برای خداحافظی هم به جلسه دولت راهمان ندارند!
محسنی اژه ای در ادامه روایت خود از برکناریش گفت: من در نهایت به رئیس دفتر رئیس جمهور گفتم خب ایرادی ندارد ما به جلسه دولت می رویم تا حداقل با دوستانی که چهار سال با هم بودیم خداحافظی داشته باشیم که ایشان به ما گفتند شما نروید!
وی با بیان اینکه هرقدر اصرار کردیم اجازه خداحافظی به من ندادند، گفت: رئیس دفتر رئیس جمهوری ضمن مخالفت با حضور من در جلسه دولت عنوان کردند که به وی گفته شده است از ورود من به جلسه ممانعت کند.
وزیر سابق اطلاعات با اشاره به عزل دیگر وزیران دولت نهم گفت: در نهایت من هنگام خداحافظی به رئیس دفتررئیس جمهور یادآوری کردم که با توجه برکناری من و صفار هرندی دولت از حد نصاب می افتد.
اینقدر شتاب زده عمل شد که دولت از نصاب افتاد!
محسنی اژه ای ادامه داد: اینقدر شتاب زده در مورد برکناری وزرا عمل شده بود که حتی به این موضوع هم فکر نکرده بودند که با عزل ما دولت از رسمیت می افتد و باید برای ادامه کار دوباره از مجلس رای اعتماد بگیرد.
وی افزود: بعد از یادآوری من رئیس دفتر رئیس جمهور همانجا به دولت زنگ زدند و موضوع را عنوان کردند که در نهایت تصمیم گرفتند حکم صفار هرندی را فعلا ابلاغ نکنند تا دولت از رسمیت نیفتد.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به سختی کار مقام معظم رهبری در ایجاد تعامل میان مسئولان گفت: اگر هدایت های ایشان نبود مسلما دشمن در بسیاری از صحنه ها نتیجه می گرفت.
رضایی: سازمان اطلاعات تشکیل شود
به گزارش مهر، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع کارشناسان و نخبگان موسسه اندیشه ولایت با اشاره به موضوع "اطلاعات" گفت : در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا "اطلاعات" یک مساله حاکمیتی و فراتر از امور اجرایی است ، لذا در کشور ما نیز در شرایط مناسبی، می توان وزارت اطلاعات را تبدیل به سازمان اطلاعاتی کرد.
وی ادامه داد: چند سال پیش که این موضوع را طرح کردم ، عده ای از اصلاح طلبان با این موضوع مخالفت کردند ولی من همچنان اعتقاد دارم که اطلاعات کشور باید زیر نظر حاکمیت بوجود بیاید.
رضایی با بیان اینکه اطلاعات کشور می تواند به طور مثال مشابه صدا و سیما اداره شود، افزود : هر سه قوه کشور به اطلاعات نیازمند هستد و نظام هم نمی تواند بی ارتباط با اطلاعات باشد.
وی افزود: معتقدم سازمان اطلاعاتی موفق تر از وزارت اطلاعات خواهد بود.
دکتر رضایی در بخش دیگری از سخنان خود به ابعاد مسائل سیاسی در سال جاری پرداخت و اظهار داشت: انسجام و وحدت ملی در سال جاری بسیار مهم است چون ما از یک طرف با شعار جهاد اقتصادی که رهبر انقلاب برای امسال نامگذاری کردند روبرو هستیم و از طرف دیگر در منطقه قیام های بزرگ مردمی اتفاق افتاده است لذا مسئولان در وهله اول باید انسجام و وحدت را حفظ کنند .
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کشور بیش از گذشته به وحدت بین مسئولان نیازمند است ، افزود : از آقای احمدی نژاد و آقای هاشمی انتظار این است که امسال بیش از سال گذشته در تقویت انسجام ملی و پیشرفت کشور و کمک به رهبری پیشقدم شوند.
وی ادامه داد: اقدامات و اظهار نظرهای تند به مصلحت کشور نیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه اظهار داشت: اختلاف نظر در کشور یک امر بدیهی است اما آنچه که مورد قبول نیست اصرار و پافشاری روی نظرات شخصی و خارج از اصول انقلاب و قانون است.
رضایی با تاکید بر اینکه در ایران به دلیل وجود ولایت فقیه ، بیش از هر کشور دیگری امکان انسجام و وحدت وجود دارد اظهار داشت: با وجود این اصل، امکان پیشرفت را بیش از هر کشور دیگری می تواند فراهم سازد .
وی به اتفاقات اخیر بحرین اشاره کرد و گفت: ایران و عراق باید با عربستان اتمام حجت کنند که نیروهای خود را از بحرین خارج کند در غیر این صورت هر دو کشور می توانند کشتی های عازم عربستان را در تنگه هرمز بازرسی کنند و از ارسال تجهیزات برای سرکوب مردم بحرین به مقصد آن کشور جلوگیری کنند.
تكذيب خبر"مصلحی ديگر وزير اطلاعات نيست"
وي افزود: در همين رابطه برخي نمايندگان مجلس در صحن علني مذاكراتي با مسئولان ارشد نهاد رياست جمهوري داشتند كه آنها شفاها مطالب منتشر شده در برخي سايتها مبني بر اينكه رئيس جمهور اعلام كرده است كه مصلحي ديگر وزير اطلاعات نيست را تكذيب كردند.
عضو فراكسيون انقلاب اسلامي مجلس تصريح كرد: به دليل اينكه قرار شد كه ما اطمينان پيدا كنيم كه آيا نظر مسئولان دولتي در رابطه با موضوع بركناري وزير اطلاعات همان نظري است كه در سايتها منتشر شده يا نه لذا صبر كرديم تا از اين مسئله اطمينان پيدا كنيم و بعد در مورد نامه تصميم گيري كنيم. اگر نظر منتشر شده در سايتها همان نظر دولت باشد نامه نمايندگان منتشر خواهد شد.
اسماعيلي ادامه داد: اگر مشخص شود كه نظر دولت همسو با آنچه كه در سايتها منتشر شده نيست ديگر نيازي هم به انتشار نامه نخواهد بود و آن سايت بايد در اين زمينه پاسخگو باشد.
وي خاطرنشان كرد: در عين حال امروز نيز خبرهاي خوشي براي فروكش كردن جنجالهاي اخير درباره وزارت اطلاعات از سوي رهبر معظم انقلاب و دولت منتشر خواهد شد.
گفتني است يك سايت وابسته به جريان انحرافي و نفوذي دولت خبري با تيتر " احمدي نژاد:مصلحي ديگر وزير اطلاعات نيست " را منتشر كرده بود دقايقي پيش اين خبر را از روي خروجي خود برداشت.
متن نامه رهبرانقلاب درباره وزیر اطلاعات در اخبار ساعت 14
نسیم: متن نامه رهبر معظم انقلاب در خصوص ادامه فعالیت مصلحی در وزارت اطلاعات، امروز در بخش خبری ساعت 14 شبکه اول سیما منتشر میشود.
این خبر را "سید محمدجواد ابطحی"، نماینده خمینی شهر در مجلس اعلام کرده است.
تحلیل سایت رجانیوز از "جريان خطرناك و نفوذي در دولت "
استعفای وزیر اطلاعات در حالی رخ داد که گفته میشود مقاومت مصلحی در مقابل برخی اعمال نظرهای جریان نفوذی در حوزه مسائل امنیتی کشور از دلایل اعمال فشار به وی بوده و در آخرین مورد پس از برکنار کردن یکی از معاونان این وزارتخانه، جریان مزبور بر شدت دخالتهای خود افزود که موجب استعفای وزیر و موافقت رئیسجمهور شد.
با این حال، رهبر معظم انقلاب که در مورد چهار وزارتخانه حساس و امنیتی اطلاعات، خارجه، دفاع و کشور توجه ويژه اي دارند پس از اطلاع یافتن از این موضوع با کنارهگیری مصلحی مخالفت کردند.
در عین حال، پس از اینکه مخالفت رهبر انقلاب با کنارهگیری مصلحی به اطلاع رسانهها رسید، جریان نفوذی با تشکیک در مورد صحت این مسئله، مدعی شد که این سناریوی تحت انقیاد محافل خاص و رسانههای اقتدارگرا است که بهزودی شناسایی و به ملت معرفی خواهند شد.
این جریان برای توجیه اقدام خود مدعی شد که در صورت صحت مخالفت رهبری با کنارهگیری مصلحی، این موضوع باید در پایگاه اطلاعرسانی دفتر ایشان منعکس میشد. این در حالی است که اساساً قريب به اتفاق دستورهاي رهبري بر روي سايت قرار نميگيرد و اين توجيه ناشيانه نيز مانند حكم حكومتي رهبري در ماجراي معاون اولي مشايي تكراري است.
در عين حال، تعلل آقاي احمدينژاد بهعنوان رئيسجمهوري كه در ذهن عموم مردم بهعنوان فردي ولايتمدار و انقلابي شناخته ميشد، در اجراي دستور رهبر معظم انقلاب نيز نتيجهاي متفاوت از دستور بركناري مشايي از معاون اولي نخواهد داشت.
در ماجراي معاون اولي مشايي نيز، رئيسجمهور حدود يك هفته نامه رهبر معظم انقلاب مبني بر بركناري او از اين سمت را معطل نگه داشت و سرانجام با علني شدن اين نامه و اعلام رسمي آن، مشايي استعفا داد.
جريان خطرناك و نفوذي در دولت براي دستيابي به اهداف سياسي و تحتالشعاع قرار دادن ضعفهاي خود بهدنبال ايجاد دوگانههاي انحرافي است و عليرغم ابلاغ دستور رهبر انقلاب مبني ابقاي وزير اطلاعات با توهمپراكني در مورد منشأ خبر مخالفت رهبري با كنارهگيري مصلحي تلاش ميكند، گسلهاي جديدي در روابط دولت و ساير نهادهاي قانوني نظام ايجاد كند.
حجتالاسلام مصلحي وزير اطلاعات از صبح امروز با توجه به امر رهبر انقلاب در دفتر محل كار خود حاضر شده و مطابق روزهاي گذشته برنامههاي خود را ادامه داده است.
ایرنا: مخالفت رهبر انقلاب با كنارهگيري مصلحي از وزارت اطلاعات
در عين حال، بر اساس پيگيري نهايي از مبادي ذيربط محرز شد كه دستور رهبر معظم انقلاب، مخالفت با كنارهگيري حجتالاسلام مصلحي از وزارت اطلاعات بوده است.
ايرنا، بهعنوان رسانه حاكميتي و سرباز انقلاب خود را موظف به حركت در چارچوب منويات حكيمانه رهبري و تدابير دولت خدمتگزار ميداند.
ایرنا: مخالفت رهبرانقلاب با استعفای مصلحی سند ندارد/عوامل پشت پرده را شناسایی می کنیم
اين درحالي است كه تا لحظه مخابره اين يادداشت،دفتر مقام معظم رهبري رسما در اين باره هيچ اطلاعيه اي را منتشر نكرده و حتي در سايت رسمي معظم له نيز تا ساعت ها پس از انتشار اين ادعاها،هيچ خبري دال برمخالفت رهبر فرزانه انقلاب باكناره گيري آقاي مصلحي از سمت خود در وزارت اطلاعات منتشر نشده است.
عوامل پشت پرده اين ماجرا كه مديريت فضاي رسانه اي را تحت كنترل خود دارند،به صورت فراگيري در محافل رسانه اي شايع كرده اند كه نظر مخالف مقام معظم رهبري درخصوص كناره گيري آقاي مصلحي به رئيس جمهور ابلاغ شده است و اين در حالي است كه بر اساس اطلاعات واصله به خبرنگار ما، تا ساعات پاياني يكشنبه شب،رئيس جمهور هيچ پيامي كه منعكس كننده نظر مقام معظم رهبري در اين خصوص باشد، دريافت نكرده بود.
خبرگزاري هاي فارس، مهر و ايسنا ساعتي پس از انتشار خبرهاي مربوط به قبول استعفاي مصلحي از سوي رئيس جمهوري محترم، اقدام به حذف اين خبر كردند و ساعتي بعد بدون آنكه منبع مشخصي را مستند خبر جديد خود قرار دهند،مدعي شدند كه مصلحي در پست وزارت اطلاعات باقي خواهد ماند.
هر چند ابعاد اين ماجرا هنوز روشن نيست، اما آشكارا چنين به نظر مي رسد كه سناريوي تازه اي براي وانمود سازي اختلاف نظر ميان رئيس جمهور با رهبر فرزانه انقلاب درحال شكل گيري است.
خبرگزاري جمهوري اسلامي بر پايه تعهد خود به مسير قانوني و تاكيد بر ضرورت رسميت منابع خبري و اجتناب از شبهه افكني و القائات خلاف واقع ، حاضر نشد به تبعيت از خبرگزاري هاي ياد شده،راه و روش غير قابل توجيهي را در اين زمينه پيش بگيرد و از اين رو ضمن تاكيد بر اهميت اجتناب از پاك كردن صورت مساله،آماده است تا در پيروي از رهبر فرزانه انقلاب، هرگونه نظر معظم له را كه از مجاري رسمي به ايرنا واصل شود،منعكس نمايد و اجراي آن را از هر مقام مسوولي مطالبه نمايد.
همچنين براساس شناختي كه از رهبر عزيز و مولا و مقتداي خويش داريم، بر اين باوريم كه ايشان در تعامل با مقامات و دستگاه هاي مختلف، همواره بسيار صريح و شفاف عمل مي كنند و هيچ ملاحظه اي جز دفاع از حقوق مردم و منافع ملي و حراست از ارزش هاي انقلاب اسلامي مدنظر معظم له نيست.
خبرگزاري جمهوري اسلامي ضمن تاكيد بر تبعيت محض از اوامر و دستورات رهبر معظم انقلاب، تلاش خواهد كرد تا عوامل فعال در پشت اين ماجرا را شناسايي و آنها را به مردم معرفي كند.
عکس: گواهی وزارت اطلاعات درباره علت شهادت آیت الله سعیدی
توصیه های «کیهان» به وزارت اطلاعات
«حفظ انسجام در وزارت اطلاعات»، «لزوم نگاه فراجناحي و فراگروهي»، «حساسيت در قبال نفوذ دشمن و جريانات معيوب فكري و سياسي» و «استفاده از تجارب نيروهاي مجرب» چهار عنصر اساسي در ماموريت نيروهاي اطلاعاتي جمهوري اسلامي به حساب مي آيند كه دو روز پيش رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار 6 ساعته خود از وزارت اطلاعات به تبيين آن ها پرداختند. اين عناصر البته با اين كه از اهميت فراواني برخوردار مي باشند، بديهي هستند و تاكنون هم مبناي كار وزارت اطلاعات و ساير مجموعه هاي اطلاعاتي كشور بوده اند و در عين حال در تاكيد بر آن ها ضرورتي احساس شده و در اين خصوص به نظر مي آيد:
1- همه دستاوردهاي شگرفي كه در طول تجربه اطلاعاتي جمهوري اسلامي- اعم از وزارت و ساير مراكز اطلاعاتي كشور- به دست آمده و در بسياري از موارد «نادر» و «استراتژيك» بوده اند، نظير شناسايي و ريشه كن كردن منافقين در سال هاي 60 و 61، شناسايي باند مهدي هاشمي و متلاشي كردن آن در سال هاي 63 تا 65 و شناسايي و انهدام باند ريگي كه بدون نفوذ در سيستم اطلاعاتي دشمن ميسر نبوده، محصول انسجام نيروهاي اطلاعاتي، فراجناحي بودن، حساسيت آنان نسبت به نفوذي ها و استفاده از نيروهاي باهوش و مجرب بوده است. هر فرد اطلاعاتي كشور تا زماني كه از اين عناصر بهره مند بوده است در خدمت مردم و كشور قرار داشته و در زماني كه از يك يا دو عنصر از موارد ياد شده فاصله گرفته، طعمه دشمن گرديده است و ما مي توانيم نمونه هايي- هرچند اندك و كم شمار- از نوع دوم را نشان دهيم.
2- حفظ انسجام در وزارت اطلاعات و ساير مجموعه هاي اطلاعاتي يك اصل بديهي براي كارآمدي آن به حساب مي آيد. حفظ انسجام در هر جايي كه يك معنايي دارد و در درجه اي از اهميت قرار مي گيرد. اين «انسجام» در نيروهاي اطلاعاتي مهمترين اصل و حساس ترين آن مي باشد چرا كه عدم انسجام با نشست اطلاعات، انسجام اقدامات خودسرانه و عدول از مرز قانون و اخلاق توام مي گردد. وزارت اطلاعات يك وزارتخانه معمولي نيست كه تعدد مركز تصميم گيري در آن و دخالت فراسازماني در آن قابل تحمل باشد چرا كه كاركرد اين وزارتخانه ارتباط مستقيمي با امنيت و حيثيت شهروندان و بقاء نظام سياسي دارد بر اين اساس جا دارد كه همانگونه كه تاكنون اين گونه بوده، مسئولين ذيربط حداكثر حساسيت را در اين مورد قايل شوند. اگرچه وزارت اطلاعات يك وزارتخانه در درون دولت است، اما از آنجا كه برخلاف وزارت اطلاعات، يك دولت مي تواند برآمده از رقابت حزبي باشد يا بر مبناي تفكر و فلسفه سياسي خاصي روي كار آمده- هر چند اين هم مذموم است- فراجناح نباشد و حتي اندازه پيوستگي آن با نظام سياسي حداكثري نباشد و خسارات ناشي از اين بنا به ملاحظاتي پذيرفته شود، اما حكايت وزارت و ساير نيروهاي اطلاعاتي حتما حكايت ديگري است. نه وزارت اطلاعات حق دارد در جهت گيري ها و «عمل اطلاعاتي» از سليقه اين يا آن دولت تبعيت كند و نه عوامل دولتي كه سر كار هستند به خود اجازه دهند كه مديريت دستگاه هاي اطلاعاتي كشور به «اعمال سليقه» كشيده شود. اين مهمترين ركن حفظ انسجام در وزارت اطلاعات است.
3- در فراگروهي و فراجناحي عمل كردن نيروهاي اطلاعاتي بايد گفت معناي فراگروهي و فراجناحي اين نيست كه نيروي اطلاعاتي كاري به جناح ها و گروه ها نداشته باشد چرا كه رصد كردن نفوذ دشمن در جناح ها و گروه ها- كه كاملا جدي است و نظام در طول 32 سال گذشته با آن دست به گريبان بوده- يكي از وظايف اساسي وزارت اطلاعات است. جناح هاي كشور چه حاكم باشند و چه نباشند، بستر نفوذ و برنامه ريزي دشمن هستند. بر اين اساس نيروي اطلاعاتي- بدون آنكه از پيش حكمي صادر كند- بايد روندهاي موجود در گروه هاي سياسي را براي «مقابله» با خطر آني و يا «پيشگيري» از خطر آتي با دقت مورد مطالعه قرار دهد در اين ميان آن دسته از جرياناتي كه با روش هاي شناخته شده يا شناخته نشده درصدد اثرگذاري بر دستگاه هاي اطلاعاتي كشورند در اولويت قرار مي گيرند. بعضي از گروه هاي سياسي كه امروزه انحراف و حتي وابستگي آن ها به كانون هاي جاسوسي خارجي برملا شده است، مدعي بودند كه نيروي اطلاعاتي بايد بر مبناي اصل فقهي برائت- و به عبارتي با خوشبيني- با گروه ها و جريانات مواجه شود و حال آنكه اصل برائت يك اصل قضايي است و نه اطلاعاتي يعني يك قاضي در هنگام بررسي پرونده متهم بايد بر مبناي دو اصل «برائت» و «اصاله الصحه» حركت كند. قانون در اينجا به سمت كاهش مجرم و اجازه دادن به متهم براي جبران، كشش دارد كه اين مستلزم فرا خواندن متهم به محكمه است. اما نيروي اطلاعاتي بايد با مهم شمردن اموري كه قاضي به چشم پوشي از آن سفارش شده است، درصدد رفع و دفع خطرات «احتمالي» برآيد. بديهي است كه در نهايت حكم هر متهم- ولو در جرائم حساس امنيتي- را قاضي صادر مي كند و قاضي براساس آنچه شرع و قانون در قضاوت به او توصيه كرده عمل مي كند اما نيروي اطلاعاتي بايد- بدون اينكه حكم به مجرميت كسي بدهد- بتواند مجرمين امنيتي را در آغاز راه شناسايي كرده و مانع شكل گيري روندي ضد امنيتي- كه مستلزم خطرات فراوان و هزينه هاي زياد است- گردد. اگر نيروي اطلاعاتي در بند جناح يا گروهي يا جناح ها و گروه ها باشد قادر به دفع خطر از مردم و كشور نيست و اين با فلسفه وجودي مجموعه هاي اطلاعاتي منافات دارد كه خوشبختانه اين نكته به عنوان يك اصل در وزارت اطلاعات دنبال مي شود و البته در برخي از موارد، نمونه هاي متفاوتي ولو اندك داشته است.
4- حساسيت نيروهاي اطلاعاتي در برابر نفوذ دشمن و جريانات معيوب فكري و سياسي يكي از دو وظيفه كليدي وزارت و مجموعه هاي اطلاعاتي است كه جنبه پدافندي دارد. امروزه راه هاي نفوذ دشمن در يك كشور بسيار متنوع و فراگير شده و ابزارهاي نفوذ گسترش يافته و متنوع تر شده است. در عين حال راههاي سنتي نفوذ مثل اينكه فردي را بخرند و از طريق او ابتدا بر يك جناح و سپس بر يك كشور دست پيدا كنند، اهميت خود را حفظ كرده اند به ميزان تنوع راهها و ابزارهاي نفوذ، نيروي اطلاعاتي كشور نيز بايد به انواع ابزارها و راه ها مجهز شود و نيروهاي مناسب آن را پيدا كند. امروزه حجم نيروهاي اطلاعاتي در دنيا از حجم نيروهاي نظامي بيشتر است.
آمريكايي ها در جريان اشغال افغانستان و عراق به ازاي هر دو عنصر نظامي از سه عنصر اطلاعاتي استفاده كرده اند و حال آن كه جمع آوري و تجزيه و تحليل اطلاعات بخشي از وظايف جاري آن دو عنصر نظامي نيز بوده و اين همه در حالي است كه آنان به سطح وسيعي از امكانات فضايي اطلاعاتي- نظير ماهواره هاي جاسوسي- و هواپيماهاي جاسوسي هم دسترسي دارند و علاوه بر اين ها از هم پوشاني اطلاعاتي با سرويس هاي اروپايي و منطقه اي هم بهره مند مي باشند.
البته شكي نيست كه در سرويس هاي اطلاعاتي كيفيت نيروها، شيوه ها و امكانات حرف اول را مي زند و كميت در مرتبه دوم از اهميت قرار دارد علاوه بر آن ارتباط با توده هاي مردم- مزيتي كه نيروهاي اطلاعاتي ما از آن برخوردارند- بسيار تعيين كننده مي باشد. با اين وصف دستگاه هاي اطلاعاتي كشور بايد تلاش بي وقفه اي در «روزآمد» كردن خود داشته باشند. نكته اين است كه جمهوري اسلامي از آنجا كه برمبناي تفكر و مكتبي عميق بنا نهاده شده، تنها از طريق تهاجم فكري تهديد مي شود اما البته از آنجا كه پايه هاي فكري نظام به مرور در ميان همه مردم- اعم از توده ها و نخبگان- جا افتاده است جز از طريق يك برنامه طولاني مدت نمي توان به مقابله با مباني فكري نظام رفت. رهبر معظم انقلاب اسلامي در ارتباط با فتنه 88 فرمودند: «دشمن 02 سال كار كرده بود» خب كدام نيرو بايد 02 سال پيش كشف مي كرد كه يك جريان منحرف مشغول ريشه زدن، درست كردن سرپل و سربازگيري است به جز نيروهاي اطلاعاتي. امروز هم اين نيروي اطلاعاتي است كه بايد «جوانه ها» را زودتر از ديگران ببيند و قبل از ريشه دوانيدن، آن را برملا نمايد. پرواضح است كه دشمني فكري با نظام را كمونيست و سلطنت طلب و ملي گرا- با عناوين افشا شده- نمي تواند سامان دهد ولو 05 سال كار كند. آن كس مي تواند اين دشمني را در يك روند 01 يا 02 ساله به نقطه اي پرهزينه برساند كه امروز از جنس نظام و جناح هاي مورد قبول نظام ديده مي شود. جريانات «معيوب فكري»، جريانات بالفعل خطرناك نيستند اگر اينطور بود به آنها «معيوب» نمي گفتيم بلكه «فاسد» خطاب مي كرديم. جريانات معيوب فكري و سياسي كه- برحسب تجربه- قطعا روزي- در ميان مدت يا بلندمدت- به جريانات فاسد و متكي به خارج تبديل مي شوند، چه مشخصه اي دارند؟ چطور آنها را بشناسيم؟ مهمترين و بهترين راه شناخت آنها، ارزيابي مواضع رسمي آنهاست. هرگاه موضع رسمي فردي يا گروه و دسته اي با موضع رسمي نظام تفاوت داشته باشد و اين تفاوت ها تكرار شوند، اين نشانه «عيب» است كه اگر نيروهاي اطلاعاتي به موقع پرده از آن برندارند، به جرياني فاسد تبديل مي شوند. بعضي از عناصر كليدي اطلاعاتي آمريكا كه امروزه بازنشسته شده اند، گفته اند كه ما از سال 56 با دفتر ميرحسين موسوي ارتباط داشتيم امروزه،- تقريبا- همه اعضاي آن روز دفتر او يا آشكارا مشغول همكاري با شبكه هاي رسانه اي و محافل اطلاعاتي آمريكا هستند و يا به دليل ايفاي نقش هاي محوري در فتنه 88 در زندان به سر مي برند، وضعيت ميرحسين موسوي هم كه در ضديت آشكار با نظام مشخص است.
و بالاخره، نيروي اطلاعاتي جمهوري اسلامي ايران به دليل آن كه عهده دار حفاظت از يك نظام فكري- فرهنگي است بايد خود عميقا فكري و فرهنگي باشد كه خوشبختانه اينطور هم هست. اين نيرو بايد متخلق به اخلاقي باشد كه نظام براي آن به وجود آمده است. از اين رو نائب الامام حضرت آيت الله العظمي خامنه اي- دامت بركاته- در اين ديدار، مديران، كارشناسان و كاركنان وزارت اطلاعات را به انس با قرآن، نماز، نهج البلاغه، صحيفه سجاديه و اخلاق متكي بر مباني الهي توصيه فرمودند.
رهبر انقلاب: وزارت اطلاعات باید درحد اعلای پایبندی به شرعوقانون باشد
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای ورود به محل وزارت اطلاعات بر مزار سه شهيد گمنام در اين وزارتخانه حضور يافتند و ضمن قرائت فاتحه ياد و خاطره شهدای دفاع مقدس را گرامی داشتند.
ايشان سپس با حضور در نمايشگاه فعاليتهای وزارت اطلاعات، از نزديك در جريان اقدامات و پيشرفتهای بخشهای مختلف وزارت اطلاعات قرار گرفتند.
حضرت آيت الله خامنه ای امروز همچنين در جمع مديران، كارشناسان و كاركنان وزارت اطلاعات، ضمن قدردانی از تلاشهای مخلصانه و دلسوزانه سربازان گمنام امام زمان(عج)، اين وزارتخانه را از معدود دستگاههای برآمده از انقلاب اسلامی خواندند و تأكيد كردند: وزارت اطلاعات به همت نيروهای با ايمان، متعهد، متخصص، دلسوز و انقلابی خدمات بزرگی برای انقلاب انجام داده است و اكنون پايگاه عظيم مبارزه و جهاد در عرصة جنگ اطلاعاتی در دنيای امروز است.
ايشان با اشاره به نحوة شكل گيری دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ايران بدست جوانانی مؤمن و انقلابی، خاطر نشان كردند: از امتيازات برجستة دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ايران، بومی بودن آن، و الگو نگرفتن از هيچ مجموعه اطلاعاتی در دنيا است.
رهبر انقلاب اسلامی، اين مجموعه برآمده از انقلاب اسلامی را تركيبی از تلاش و توكل خواندند و افزودند: با توجه به ويژگيهای ممتاز اين مجموعه، وزارت اطلاعات بايد همواره در حد اعلای پايبندی به اصول و مبانی انقلاب و رعايت حدود شرعی و قانونی باشد.
حضرت آيت الله خامنه ای پايبندی به قانون و ضوابط را بسيار مهم دانستند و تأكيد كردند: لازمة تعهد، تدين و تقوا، عمل به قانون و اميد به آينده است.
ايشان با تأكيد بر لزوم نگاه كلان، راهبردی و عميق وزارت اطلاعات خاطر نشان كردند: طرح های بلند مدت خوبی در وزارت اطلاعات تهيه شده است اما بايد طرح های جامع و راهبردی در ديگر موضوعات مهم تهيه و كامل شود زيرا اساسی ترين وظيفه اين دستگاه تهيه طرح های عميقِ بلند مدت است.
حفظ انسجام در وزارت اطلاعات، لزوم نگاه فرا جناحی و فراگروهی، و دقت، حساسيت در قبال نفوذ دشمن و جريانهای معيوب فكری و سياسی و استفاده از تجارب نيروهای مجرب از ديگر نكاتی بودند كه حضرت آيت الله خامنه ای به آنها اشاره كردند.
حضرت آيت الله خامنه ای در سخنان خود مديران، كارشناسان و كاركنان وزارت اطلاعات را به اُنس با قرآن، نماز، نهج البلاغه، صحيفه سجاديه و اخلاق متكی بر مبانی الهی توصيه كردند.
ايشان همچنين با قدردانی از وزير اطلاعات در بخش ديگری از سخنان خود، بيداری اسلامی روز افزون كنونی در منطقه را حادثه ای فوق العاده عظيم خواندند و افزودند: تحولات كنونی در منطقه قطعاً در آينده جهان تأثيرگذار خواهد بود، بنابراين بايد اين تحولات را فعالانه رصد و ابعاد مختلف آن را بررسی دقيق كرد.
ايشان بيداری اسلامی كنونی در منطقه را الهام گرفته از انقلاب اسلامی ايران و نتيجه ايستادگی ملت ايران دانستند و تأكيد كردند: جبهه استكبار و در رأس آن آمريكا به خوبی می دانند كه الگوی اين حركت های مردمی، انقلاب اسلامی ايران است بنابراين تلاش دارند تا اين الگو را تجربه ای ناموفق و شكست خورده جلوه دهند در حاليكه در مقابل عظمت جمعيت ميليونی مردم در 22 بهمن درمانده اند.
در ابتدای اين ديدار حجت الاسلام و المسلمين حيدر مصلحی وزير اطلاعات در سخنانی با اشاره به موفقيت های سالهای اخير وزارت اطلاعات آنرا نتيجه حضور نيروهای مؤمن و جوان در كنار نيروهای انقلابی و با تجربه دانست و گفت: پايبندی به ارزشهای انقلاب اسلامی و بومی بودن دانش و تخصص، دو ويژگی بارز وزارت اطلاعات است كه موجب تحول در ابعاد مختلف فنی و اطلاعاتی شده است. وی با اشاره به جنگ نرم دشمن و همچنين تحولات كنونی منطقه خاطر نشان كرد: سربازان گمنام امام زمان (عج) اكنون از توان و ظرفيت بسيار بالايی برخوردار هستند و رويكرد پيش دستانه و تهاجمی در دستور كار وزارت اطلاعات است.
در اين ديدار نماز ظهر و عصر نيز به امامت حضرت آيت الله خامنه ای اقامه شد.
بازدید 6 ساعته رهبر انقلاب از وزارت اطلاعات
اخبار تكمیلی متعاقبا اعلام خواهد شد.
اژه ای:دست خط من را هم جعل كرده بودند
به گزارش ايسنا، حجتالاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژهاي با تبريك ايام دهه فجر آرزو كرد همه پاسداران خوبي براي آنچه در اين ايام بدست آوردهايم باشيم و از خداوند توفيق خواست تا در بزرگداشت، تعزيت و سوگواري امام هشتم و پيامبر اكرم (ص) موفق باشيم.
وي اظهار كرد: قيامي كه امروز بحمدالله در بسياري از كشورهاي عربي و از جمله مصر اتفاق افتاده، اتفاق مباركي است كه انشاءالله دست فراعنه از كشورهاي مسلمان كوتاه شود و مردم مسلمان و متدين كه با شعار اسلام و ارزشهاي اسلامي قيام كردند به نتيجه نهايي برسند.
احكام 15 مجرم فتنه سال گذشته صادر شده است
وي با اشاره به فاصله زماني ايجاد شده ميان دو نشست (نشست قبلي و نشست كنوني) به برخي اخبار اين روزها اشاره كرد و گفت: احكام 15 نفر از مجرمان فتنه سال گذشته در دادگاه تجديدنظر قطعي شد و براي اجراي حكم به اجراي احكام ارسال شد كه احكام آنها از شش ماه تا چهار سال حبس است و بعضا تعزير شلاق و محكوميت در احكامشان پيشبيني شده است.
محسني اژهاي در ادامه گفت: حكم يكي از اشراري كه در ايلام آدمربايي و تجاوز به عنف داشت، پس از قطعي شدن اجرا و اين فرد اعدام شد. يكي ديگر از اشرار كرمان كه داراي شرارتهاي مختلفي بود با زحمت دادسراي كرمان تعقيب شد كه در هنگام دستگيري به صورت مسلحانه با ماموران درگير شده بود و در نتيجه شرور اصلي معدوم و چهار فرد مرتبط دستگير شدند.
سخنگوي قوه قضاييه، تاكيد كرد: دستگاه قضايي همچنان مصمم است با كساني كه مزاحم مردم هستند با قاطعيت و سرعت برخورد و به پروندهشان رسيدگي كند. سه چهار مورد ديگر نيز در شهركرد، قزوين، تهران و برخي استانهاي ديگر در دست بررسي است كه پرونده برخي در راستاي شرارتهايي است كه انجام دادهاند، به زودي به نتيجه ميرسد كه اگر حكمشان قطعي شد به استحضار ميرسانيم. حكم يكي از اشرار كرج هم به صورت علني اجرا شد.
وي با اشاره به اقدام برخي افراد براي جعل عنوان يا دستخط برخي مسئولان و اخاذي و كلاهبرداري از مردم از اين طريق تذكر داد: مردم توجه كنند هيچ فردي از مسئولان و بستگان آنها براي اخذ كمك به كسي مراجعه نميكند و اگر كسي مراجعه كرد مردم احتمال قوي بدهند كه او شياد است.
دست خط من را هم جعل كرده بودند
سخنگوي قوه قضاييه، به مواردي از پروندههايي با جعل دستخط انجام شده بود اشاره كرد و گفت: در يك مورد فردي با دستخطهاي مختلف كلاهبرداري كرده بود كه به 12 سال حبس و 80 ميليارد ريال جزاي نقدي محكوم شد به اين دليل كه امضاي برخي مقامات عالي را جعل كرده بود. فرد ديگري در يكي از شهرستانهاي اصفهان با دستخط جعلي ميخواست در بخش قضايي آنجا نفوذ پيدا كند كه با هوشياري دادستان بازداشت شد. حتي هفته گذشته يك نفر دستخط خود من را جعل كرده بود و درخواست پرونده از شهرستان داشت كه مشخص شد دستخط جعلي است. مردم در اين زمينهها توجه داشته باشند تا براي خودشان مشكلاتي پيش نيايد.
وي در ادامه دربارهي برخورد دستگاه قضايي با قاچاقچيان مواد مخدر، گفت: سه قول داده بودم. يكي مواد مخدر و قاچاقچيان بود كه تاكيد كرديم برخورد جدي خواهيم كرد. دوم كساني كه به هر نحو يا با هر ترفندي مواد مخدر به زندان وارد كنند با آنها برخورد شديد قانوني ميكنيم كه طبق قانون رسيدگي به پروندههاي آنها در صلاحيت دادگاه انقلاب است و مجازات آن مثل مجازات مواد مخدر است. در اين رابطه به خانوادهها توصيه شد مراقب بستگانشان باشند تا در توزيع، توليد و حمل و نقل مواد روانگردان تلاش نكنند.
به عوامل اصلي موادمخدرنزديك شدهايم
محسني اژهاي با اشاره به اينكه در يكي دو هفته اخير چند محموله بزرگ مواد مخدر شناسايي شده است، گفت: در يك مورد بيش از سه تن مواد مخدر كشف شد. اين يعني داريم به عوامل اصلي نزديك ميشويم. محموله ديگري نزديكي تهران كشف شد كه حدود 400 كيلو كراك حمل ميكرد. البته مرفين و ترياك هم وجود داشت. اين افراد جزء نيستند بلكه كساني هستند كه با ماشينهاي سنگين راهسازي محمولهها را جابجا ميكنند. اين اقدام با همكاري دادسرا و دادستاني كل و وزارت اطلاعات انجام شده است.
كشوري به جديت جمهوري اسلامي در مبارزه با موادمخدر سراغ ندارم
سخنگوي قوه قضاييه، با اشاره به پرونده ديگري در كرمان كه مواد مختلفي از جمله 114 كيلو هروئين داشتند، افزود: دنيايي كه ادعاي مبارزه با مواد مخدر دارند و در همايشهاي مختلفي كه برگزار ميشود -كه من در بيش از 10 الي 20 مورد آن به عنوان وزير اطلاعات يا دادستان كل كشور حضور داشتم - پيگيري جرايم سازمانيافته مطرح ميشود ولي در عمل كشوري كه واقعا جدي باشد و پاي كار بايستد، بنده سراغ ندارم.
وي افزود: كشور ما در جوار كشور افغانستان قرار دارد كه از زمان اشغال ناتو توليد و تبديل مواد مخدر در آن افزايش يافته است. اما تا جايي كه بنده اطلاع دارم كشورهاي ديگر مبارزه جمهوري اسلامي را ندارند. حتي برخي براي كساني كه اين فساد روشن را دارند كه موجب به خطر افتادن نسل انسانها ميشود و انسانهايي جان، مال و آبروي خود را در اين زمينه از دست ميدهند، تحت عنوان حقوق بشر از يك قاچاقچي بينالمللي حمايت ميكنند.
محسني اژهاي با بيان اينكه حكم تعدادي قاچاقچي مواد مخدر در بيرجند اجرا شد، گفت: در روزهاي گذشته در تهران احكام برخي قطعي شد و در كرج هم همينطور.
سخنگوي قوه قضاييه، تاكيد كرد: نسبت به قاچاقچيان مواد مخدر هيچ اغماضي نخواهد شد و حجت تمام شده است.
2 نفر فعال در بخش سايتهاي مستهجن حكم مفسد فيالارض گرفتهاند
وي با اشاره به پرونده دو متهم در دادگاه بدوي كه به عنوان مفسد فيالارض در سايتهاي مستهجن فعاليت داشتند، گفت: اين احكام هنوز قطعي نشده است. اين افراد در ارتباط با داخل و خارج به صورت گسترده و تشكيلاتي كار ميكردند و سپاه با انجام يك كار بسيار خوب، منظم، تشكيلاتي و سريع عوامل مختلف اين جريان را در استانهاي مختلف شناسايي كرد و دادستاني كل كشور درخواست احاله اين پرونده را پذيرفت و از مجراي قانوني خود عمل كرد و در حال حاضر دو نفر از آنها به عنوان مفسد فيالارض در دادگاه بدوي حكم گرفتند.
محسني اژهاي از مردم به دليل همكاري در مبارزه با مواد مخدر و اشرار تشكر كرد و كمكهاي مردمي را كارساز توصيف كرد و گفت: مردم كمكها را توسعه دهند تا در خصوص مزاحمان نواميس و امنيت مبارزه قاطع و مستمر داشته باشيم.
سخنگوي قوه قضاييه، در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران درباره اقدامات دستگاه قضايي، پليس و وزارت اطلاعات با شركتهاي هرمي و اينكه وي ميخواسته در رابطه با همين موضوع با سرپرست مجتمع جرايم يارانهاي در رابطه با همين موضوع مصاحبهاي داشته باشد اما سرپرست اين مجتمع خود را معذور دانسته است، گفت: يكي از مواردي كه امروز بسياري از افراد جامعه ما را گرفتار كرده شركتهاي هرمي هستند. سيستم اطلاعاتي بخصوص وزارت اطلاعات ماموريت يافتهاند با اين جريان برخورد كنند.
20 دفتر و 300 نفر هرمي در يك نوبت دستگير شدند
وي افزود: در تهران در يك نوبت 20 دفتر هرمي كه از قبل شناسايي شده بودند در يك اقدام ضربتي در مرحله اول 300 نفر از آنها دستگير شدند كه تعدادي از آنها هنوز در بازداشت هستند و برخي با قرار مناسب آزاد شدهاند.
محسني اژهاي در مورد اينكه چرا سرپرست دادسراي مربوطه از انجام مصاحبه با خبرنگار خودداري كرده است، گفت: ما در خدمت شما هستيم و مطالب مورد نيازتان را ارايه ميدهيم و در فاصله زمانياي كه به وجود ميآيد ميتوانيم مواردي را كتبي درخواست كنيد.
سخنگوي قوه قضاييه در ادامه، گفت: اجازه دهيد اطلاعات با مديريت بيان شود. همچنان كه چند بار ديگر عرض كردم مسئله اطلاعرساني از ناحيه دادستان، رييس دادگستري و غيره نيست. وقتي فضا باز ميشود خبرنگاراني هستند كه ميخواهند به داخل مجتمعها بروند و از مردم فيلم و عكس تهيه كنند. ما در اين موارد دچار مشكل ميشويم ولي مصاحبه با يك نفر مشكلي ندارد.
هركس در پرونده بيمه متهم باشد رسيدگي خواهد شد
حجتالاسلام و المسلمين محسني اژهاي در ادامه نشست خبري در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه آيا متهم اصلي پرونده شركت بيمه ايران در خيابان فاطمي احضار شده و آيا مورد محاكمه قرار خواهد گرفت؟ گفت: اين تعبير اصلي يا غيراصلي از زبان شما مطرح شده است. ما گفتهايم هر كس متهم باشد به اتهاماتش رسيدگي خواهد شد. اگر نياز باشد هر متهمي احضار شود، احضار ميشود و موضوع رسيدگي ميشود.
، سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوالي در خصوص اقدامات قوه قضاييه در حمايت از دانشمندان هستهيي اظهار كرد: اينكه بايد از دانشمندان هستهيي حفاظت شود، كار درستي است. جلسهاي در وزارت كشور تشكيل ميشود كه نمايندهاي از قوه قضاييه نيز در آن حضور دارد، اگر نياز باشد در شوراي عالي امنيت ملي نيز مطرح شود، مطرح ميشود و قوه قضاييه نيز در آنجا نماينده دارد.
وي افزود: اما قوه قضاييه وظايف ديگري در خصوص اقداماتي كه اخيرا صورت گرفت، برعهده دارد، نخست اقدام كردن عليه كشورهايي كه حامي اينگونه ترورها هستند كه در دو مورد اخير مشخص شد رژيم غاصب صهيونيستي تنها حامي نيست بلكه عامل اصلي به شمار ميرود. دومين وظيفه، تعقيب و مجازات كردن مجرمان است. پرونده كساني كه مرتبط اصلي با اين قضيه بودند در جريان است و اميدواريم اطلاعات تكميل و پرونده به دادگاه ارسال شود.
«شورد» احضار شده است
خبرنگار ديگري در خصوص برگزاري زمان دادگاه سه تبعه آمريكايي و علني يا غيرعلني بودن آن سوال كرد و در تكميل سوالات خود افزود، آيا «سارا شورد» در خصوص اين پرونده احضار شده است؟ كه سخنگوي قوه قضائيه پاسخ داد: سارا شورد احضار شده است و تاريخ دادگاه نيز همان 17 بهمن ماه است و به تاخير نيفتاده، مگر اينكه مورد خاصي پيش بيايد. علني يا غيرعلني بودن دادگاه نيز به تشخيص قاضي دادگاه است اما اصل بر علني بودن مگر اينكه قاضي دادگاه تشخيص دهد.
داعيهداران مبارزه با مواد مخدر از يك قاچاقچي حمايت ميكنند
سخنگوي دستگاه قضايي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه اعدام «زهرا بهرامي» واكنشهايي را در خارج از كشور به دنبال داشته، گفت: در خصوص احكام اعدام مرتبط با موادمخدر، همه اعدامها الزاما بايد در تهران تاييد شود و به تاييد رييس ديوان عالي كشور يا دادستان كل كشور برسد و اين دو شخصيت بايد در اين رابطه نظر دهند. نكته ديگر هر حكم اعدام از جمله در خصوص موادمخدر بايد با حضور وكيل باشد. البته محكومعليه و وكيل مدافع نيز پس از تاييد حكم ميتوانند درخواست عفو كنند، يعني پس از تاييد به سرعت براي اجرا نميرود، اجازه اجرا نيز اخذ ميشود.
محسني اژهاي يادآور شد: در خصوص اين خانم نيز افرادي كه اعتراض كردند بدانند كه اين امر دخالت در امور داخلي ماست و آنها حق دخالت ندارند. تعجب ميكنيم كساني كه داعيه مبارزه با موادمخدر دارند چطور از يك قاچاقچي حمايت ميكنند. اين فرد به يك جريان قاچاق بينالمللي وصل بوده و در امر فروش و توزيع كوكائين شركت داشته است.
وي ادامه داد: اين فرد سه اسم داشته و با پاسپورت جعلي وارد ايران شده و روزي كه دستگير شد در دو مرحله از وي مواد مخدر كشف شد كه بخشي از آن، كشف 450 گرم كوكائين است. پرونده اين فرد نيز همه مراحل قانوني را طي كرد، وكيل و بستگان وي نيز مطلع بودند. بنابراين اگر كساني كه داعيه مبارزه با اين جرم را دارند بايد از اين موارد حمايت كنند.
نامهي رييس جمهور پاسخ حقوقي دارد
خبرنگاري با اشاره به اخبار منتشر شده مبني بر ديدار رييسجمهور با رييس قوه قضاييه و با بيان اينكه از اين ملاقات هيچ خبري منتشر نشده سوال كرد كه آيا اين ديدار مرتبط با مفاسد اقتصادي منتسب به بخشي از دولت بوده است؟ كه محسني اژهاي پاسخ داد: سران سه قوه بسياري اوقات با هم جلسه دارند و اين امر طبيعي است و اگر قرار بود آنچه در اين جلسات مطرح ميشد را بنده بگويم خودشان اعلام ميكردند.
سخنگوي دستگاه قضايي تاكيد كرد كه اين ديدار در خصوص موضوعي كه مطرح شد، نبوده و در رابطه با موضوعات مختلف كشوري بوده است كه اين ديدار اختصاص به آن جلسه نيز نداشته و پس از آن نيز جلساتي داشتند.
خبرنگاري از سخنگوي قوه قضاييه درخواست كرد تا در خصوص بخشنامه رييس قوه قضاييه به زندانها در مورد اعطاي مرخصي توضيحاتي را ارائه دهد كه وي گفت: اين دستورالعمل است و بخشنامه نيست. يكي از مواردي كه اصلاح شد اين بود كه به چه كساني مرخصي داده شود و چه امتيازاتي در نظر گرفته شود تا يك فرد از مرخصي استفاده كند.
به گزارش ايسنا، خبرنگار ديگري سوال خود را چنين مطرح كرد كه در گزارش ديوان محاسبات به واريز نشدن هفت ميليارد دلار از درآمدهاي نفتي به صندوق ذخيره ارزي اشاره شده، آيا قوه قضاييه تاكنون با اين تخلف در دولت برخورد كردهاند كه محسني اژهاي پاسخ داد: اگر تخلف باشد خير، اما اگر جرم باشد رسيدگي ميشود. اگر در گزارشاتي كه سازمان بازرسي كل كشور تهيه ميكنند تخلفي باشد طبق قانون دستگاههاي ذيربط بايد اقدام كنند؛ اما اگر جرمي مرتكب شده باشند، آن را به قوه قضاييه ارسال ميكنند و در قوه قضاييه رسيدگي ميشود.
خبرنگار ديگري با اشاره به نامه رييسجمهور كه در آن از رييس قوه قضاييه انتقاد شده بود، از سخنگوي دستگاه قضاييه خواست تا موضع اين قوه را بيان كند كه محسني اژهاي پاسخ داد: موضعگيري قوه قضاييه در مرتبه نخست اين است كه ما همه بايد تلاش كنيم تا انسجام در كشور تقويت شود و مسائلي كه مورد نقد و انتقاد است را در داخل جلسات از جمله جلسه سران سه قوه حل كنيم و مسائلي كه به عامه مردم ارتباط ندارد را به ميان مردم نكشانيم.
وي ادامه داد: مجمع تشخيص مصلحت نظام نهادي قانوني و به دست امام راحل پايهگذاري شده است و در بازنگري قانون اساسي اين نهاد به صورت رسمي مطرح شد. يكي از مواردي كه در مجمع تشخيص مصلحت نظام مورد رسيدگي قرار ميگيرد، موارد اختلافي ميان شوراي نگهبان و مجلس شوراي اسلامي است. اگر اختلاف نظر ميان مجلس و شوراي نگهبان ايجاد شد در اينجا نظر مجمع تشخيص، نظر نهايي است.
سخنگوي قوه قضاييه افزود: اما اگر مواردي باشد كه جزء سياستهاي كلي نظام كه طبق قانون بر عهده ولي فقيه است باشد در مجمع مطرح ميشود و در نهايت بايد به تاييد مقام معظم رهبري برسد.
محسني اژهاي خاطر نشان كرد: اين موارد از موارد اختلافي ميان مجلس و شوراي نگهبان بوده كه مجلس به مصوبه خود اصرار و به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارسال شد. دولت اعلام كرده بود كه تا لايحه برنامه پنجم را تحويل نگيريم نميتوانيم لايحه بودجه را تحويل دهيم. روز شنبه در مجمع تشخيص مصلحت نظام جلسهاي تشكيل و تا نماز به طور انجاميد و پس از آن جلسه بعدازظهر تا مغرب ادامه يافت و حتي قرار شد جلسه سوم بعد از نماز مغرب ادامه يابد كه به حد نصاب نرسيد و برگزاري جلسه به شنبه موكول شد.
وي اضافه كرد: روز شنبه از همه دعوت به عمل آمد و اكثريت حضور داشتند غير از يكي دو نفر و بعضيها هم كه نبايد بيايند و نميآيند، در جلسه حضور نداشتند. در جلسه سوم موضوع به صورت مبسوط مورد رسيدگي قرار گرفت از لحاظ منطق مساله و زماني كه براي حدود شش مورد گذاشته شد، وقت مبسوطي بود و مباحث جدي نيز مطرح شد.
محسني اژهاي گفت: نامه رييس جمهور پاسخ دارد، پاسخ حقوقي هم دارد و مطالبي كه استناد داده شده نيز قابل جواب است اما در اين شرايط اين مباحث بايد در حوزه كاري خود مطرح شود.
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوال ايسنا در خصوص آخرين وضعيت پرونده دو مامور متخلف در حادثه سعادتآباد به اين جواب كه از سرانجام اين پرونده اطلاعي ندارم اكتفا كرد.
عذرخواهي، پايان كار دو تبعهي آلماني نيست
خبرنگاري با اشاره به اظهارنظر يكي از مقامات وزارت خارجه درخصوص دو تبعه آلماني مبني بر اينكه اگر روزنامه مورد نظر عذرخواهي كند اين دو تبعه آزاد خواهند شد، از سخنگوي قوه قضاييه خواستار توضيح شد. محسني اژهاي در پاسخ گفت: تاكيد ميكنم كه بنده هيچ وقت نگفتهام ابزار جاسوسي همراه آنها بوده است. اين افراد به عنوان توريست وارد ايران شدند و اقداماتي را انجام دادند و خودشان نيز قبول دارند كه كارشان خلاف قانون بوده است. اينگونه نيست كه با عذرخواهي موضوع حل شود، پرونده بايد رسيدگي شده و اگر هر سه عنصر قانوني، مادي و معنوي جرم وجود داشته باشد، پرونده رسيدگي نهايي خواهد شد.
وي ادامه داد: پرونده اين دو تبعه آلماني هنوز در حال رسيدگي است و اگر جرمشان ثابت شود با عذرخواهي تمام نخواهد شد.
خبرنگاري از سخنگوي قوه قضائيه سوال كرد كه آيا پرونده مهدي هاشمي به صورت غيابي مورد رسيدگي قرار نميگيرد كه وي پاسخ داد: تشخيص اين موضوع بر عهده قاضي است. در پارهاي از موارد نميتوان غيابي رسيدگي كرد و تاكنون قاضي چنين تصميمي نگرفته است.
در ترور عليمحمدي افرادي ديگري بايد تحت تعقيب قرار گيرند
در ادامه محسنياژهاي در پاسخ به سوال خبرنگاري دربارهي آخرين پيگيريهاي پروندهي ترور شهيد عليمحمدي گفت: ما مجاز به گفتن چيزي بيشتر از آنچه سيستم اطلاعاتي گفته نيستيم. اين پرونده در مرحلهي رسيدگي در دادسرا قرار دارد و سيستم اطلاعاتي درخصوص مسائل اطلاعاتي آن كار ميكند. افراد ديگري هم هستند كه بايد تحت تعقيب قرار گيرند.
پيرموذن بايد پاسخگو باشد
خبرنگاري پرسيد در زمان فعاليت در وزارت اطلاعات گفته بوديد اگر پيرموذن برگردد متهم است، اخيرا اخباري دربارهي رايزني پيرموذن براي بازگشت به كشور منتشر شده است، اگر او برگردد براي رسيدگي به اتهامات او اقدامي ميشود يا خير؟ كه محسني اژهاي پاسخ داد: در مورد رايزني ايشان براي بازگشت اطلاعي ندارم. ايشان در مورد اقدامي كه انجام دادهاند بايد مورد سوال قرار گيرند اما نحوهي مورد سوال قرار گرفتن و اقدامات بعدي بستگي به اين دارد كه گاهي فردي اظهار ندامت و پشيماني ميكند و گاهي فردي بر اقدام خود مصر است كه با هركدام به نحو خاصي برخورد ميشود.
وي در پاسخ به انتقاد يكي از خبرنگاران مبني بر عدم دسترسي به وي در فاصلهي زماني ميان نشستها، عنوان كرد: تلاشمان را ميكنيم كه دسترسي آسانتر شود.
مقامات اطلاعاتي ادعاي «الجزيره» را پيگيري كنند
سخنگوي قوهي قضاييه در پاسخ به اين سوال كه شبكهي الجزيره افشاگري كرده كه «محمود عباس» رييس تشكيلات خودگردان فلسطين قصد دارد 50 ميليون براي ايجاد يك شبكهي راديويي به يكي از مخالفان دولت بدهد، در صورت صحت اين موضوع داشته باشد قوهي قضاييه اقدامي انجام ميدهد؟ گفت: در اين زمينه مقامات اطلاعاتي و غيره بايد پيگيري كنند.
كمك به خانوادهي زندانيان سياسي و پاسخ سخنگو
محسنياژهاي در پاسخ به اين پرسش كه آيا كمك معيشتي به خانوادهي زندانيان سياسي جرم است يا خير؟ گفت: وقتي جرم سياسي تعريف نشده است متهم سياسي چه معنايي ميتواند داشته باشد؟ چنانچه فردي به مجرمي كمك كند در قانون پيشبيني شده است. زماني مجرم را فراري ميدهد، زماني او را اميدوار ميكند و گاهي كار جرم را تسريع ميكند يا زماني اقداماتي انجام ميدهد كه مجرم در جرم خود مصرتر ميشود. اگر اين موارد باشد جرم است. اما برحسب اينكه كمك به خانوادهي مجرم چگونه باشد، به صورت موردي ميتوان نظر داد.
وي افزود: شما بايد اينگونه سوال كنيد كه آيا كمك به خانوادهي يك قاچاقچي مواد مخدر و غيره جرم است يا نه؟ ممكن است خانوادهي او هيچ تقصيري نداشته باشند و افراد مستمندي باشند اما گاهي كساني هستند كه با اين هدف كه قاچاقچي روحيهاش را در زندان نگه دارد و از مجازات نهراسد به خانوادهي او كمك ميكنند.
سخنگوي قوهي قضاييه خاطرنشان كرد: كمك به خانوادهي يك مجرم در پارهاي موارد جرم است و در پارهاي موارد ممكن است جرم نباشد.
محسني اژهاي در پاسخ به سوالي دربارهي جايگاه مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: مجمع تشخيص مصلحت نظام به دستور رهبر كبير انقلاب در زماني كه اين نهاد در قانون اساسي پيشبيني نشده بود تشكيل شد و آنچنان وجود چنين نهادي مورد نياز بود كه يك اصل قانون اساسي به آن اختصاص يافت اما مباحثي كه مطرح كرديد بايد در جايگاه خود مورد بحث قرار گيرد و از موضع مجمع صحبت شود، نه از موضع سخنگوي قوهي قضاييه.
حكم اعدام يك جاسوس صادر شده است
محسني اژهاي در پاسخ به سوالي دربارهي متهمان جاسوسي و دليل كاهش ارايهي اخبار آنها از سوي سخنگوي قوهي قضاييه گفت: اگر كسي جاسوس باشد به جرمش رسيدگي ميشود اما مسائل جاسوسي به نحوي است كه سيستم اطلاعاتي بايد موارد آن را شناسايي كند.
سخنگوي قوهي قضاييه خبر داد: حكم اعدام يك جاسوس كه در راستاي اهداف رژيم صهيونيستي فعاليت ميكرد در دادگاه بدوي صادر شده اما هنوز در ديوان عالي كشور تاييد نشده است.
صدور حكم اعدام براي 2 تن از هرميها
محسني اژهاي در پاسخ به سوالي درباره صدور حكم اعدام براي فعالان شركتهاي هرمي اظهار كرد: صدور حكم اعدام در چنين مواردي بايد احراز شود. همانطور كه گفتم بر اساس قانون اخلالگران در نظام اقتصادي كشور براي دو تن از كساني كه در امور سمعي و بصري فعاليت ميكردند حكم اعدام صادر شده است. اما در ساير موارد بستگي به مصداق آن دارد.
وي افزود: ماده 1 قانون مبارزه با اخلالگران در نظام اقتصادي كشور، اخلالگران را تعريف كرده است و ماده 2 بيان ميكند اگر قصد ضربه زدن به كشور يا علم به اينكه عملشان براي ضربه زدن به نظام است، داشته باشند حكم آنها اعدام و اگر غير اين باشد حبس و جزاي نقدي است.
اگر بداخلاقي كنيم به ضرر همه تمام ميشود
وي در پاسخ به اين سوال كه در فضاي سياسي امروز كشور افراد موارد مختلفي را نسبت به هم مطرح ميكنند آيا قوه قضاييه در راستاي پيشگيري و خاتمه دادن به اين فضا اقدامي انجام خواهد داد؟ گفت: بارها تاكيد شده است كه اول بايد اخلاق و قانون را رعايت كنيم به خصوص كساني كه رسانه و تريبون دارند، بايد اين موارد را رعايت كنند. اگر بداخلاقي كنيم به ضرر همه تمام ميشود.
سپاه و وزارت اطلاعات در جرايم رايانهاي خوب عمل كردهاند
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا آمار تخلفات جرايم رايانهاي كاهش يافته است يا خير؟ گفت: متاسفانه امروز فضاي مجازي تخلفات در بخشي كه از داخل و خارج افراد ضد انقلاب مغرض و غافل كارهايي انجام ميدهند كم نيست.
وي با تاكيد بر اينكه نبايد با برخورد قضايي صرف با اين موارد انتظار ريشهكني آن را داشته باشيم،گفت: سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات كارهاي خوبي در اين زمينه انجام دادهاند. جمعي را دستگير كردهاند و دو مورد هم حكم اعدام صادر شده است. بر اساس گزارشي كه ما داريم اين اقدامات تاثير داشته ولي اينكه چقدر بازدارنده بوده است بايد منتظر بمانيم.
پاسخ به ايرادات قانون جديد مبارزه با مواد مخدر
خبرنگاري درباره اشكالات شش ماده از قانون مبارزه با موادمخدر و ارجاع دوباره آن پرسيد كه محسني اژهاي پاسخ داد: قانون مبارزه با موادمخدر از زمان لازمالاجرا شدن مواد رونگردان را در رديف موادمخدر به حساب آورده و اكنون اين بحث مطرح است كه پروندههايي كه قبل از لازمالاجرا بودن اين قانون مطرح بودهاند، بايد همه به دادگاه انقلاب ارجاع شوند يا دادگاههاي قبلي صالح به رسيدگي هستند. اين اختلاف برداشت بين قضات وجود دارد اگر به جمعبندي نهايي برسيم بخشنامه ميشود كه كل پروندهها به دادگاه انقلاب ارسال شود و اگر به جمعبندي نهايي نرسيديم تفصير آن را ميخواهيم.
اتهام متوجه مهدي هاشمي است
خبرنگاري پرسيد، محمد هاشمي اظهار كرده كه مهدي هاشمي جرم اثبات شدهاي ندارد نظر شما در اين رابطه چيست كه محسني اژهاي پاسخ داد: زماني كه اسم افراد برده ميشود ما در معذوريت قرار ميگيريم. اگر منظور ايشان اين است كه حكم صادر و قطعي نشده، كسي هم چنين ادعايي نكرده ولي اگر منظور ايشان اتهام است، اتهام متوجه او است.
عزم ما براي مقابله با هر نوع فسادي جزم است
خبرنگار ديگري سوال كرد ديروز سرپرست جديد دادسراي جرايم امور اقتصادي معرفي شد و در آن جلسه عنوان كردند كه در 10 ماهه اول سال جاري 90 حكم قطعي در مورد مفسدان اقتصادي صادر شده است از طرفي دادستان اظهار كرده كه قوه قضائيه ديرگير ولي شيرگير است، از طرفي فضاي افكار عمومي اين است كه قوه قضاييه دانه درشتها را دستگير نميكند آيا در 90 نفري كه حكم قطعي برايشان صادر شده، دانه درشت هم وجود دارد يا خير؟ كه سخنگوي قوه قضاييه پاسخ داد: رييس قوه قضاييه گفته من هم عرض ميكنم عزم ما براي مقابله با هر نوع مفاسدي جزم است اما اينكه ما همه ابزار، امكانات و تجهيزات لازم را داريم كه در عرض واحد با همه برخورد قوي و در حد انتظار مردم داشته باشيم اينطور نيست. واقعا ممكن است اين انتقاد وارد باشد. تغيير و تحولها هم براي اين است كه مبارزه جديتري صورت گيرد.
بايد اقدامات ايجابي، اطلاعاتي و فرهنگي در كنار هم باشند
محسني اژهاي در پاسخ به سوالي درباره رشد عرضي و عمقي گروههاي انحرافي و وابسته به وهابيت در دانشگاهها گفت: اين قضاوت كه فعاليت اين گروهها عمقي و عرضي زيادتر شده را نميدانم. آنچه دستگاههاي رصد كننده گزارش ميدهند اين را به ما نميگويد كه حداقل از نظر عرضي فعاليت اين گروهها افزايش يافته باشد به نظر ما نسبت به گذشته كمتر شده ولي الان هم زياد است.
اژهاي با تاكيد بر كافي نبودن برخورد قضايي در اين موارد گفت: اگر برخورد سلبي و ايجابي، اطلاعاتي و انتظامي و كار فرهنگي در كنار كار قضايي صورت نگيرد، به سرانجام نهايي نميرسد. بايد اقدامات ايجابي، اطلاعاتي و فرهنگي را در كنار هم داشته باشيم.
وي در ادامه گفت: وزارت اطلاعات يك شبكه را در همين زمينه كشف كرد كه پرونده آن به دادگاه رفت. اگر هماهنگي بين دستگاهها به همين سرعت و بهتر و بيشتر جلو رود، تاثير بسزايي خواهد داشت. در اهواز هم فردي كه اتهاماتي از اين قبيل داشت به اعدام محكوم و حكم او قطعي و اجرا شد.
خبرنگاري پرسيد شما فرموديد عزمتان براي مبارزه با مفسدان جزم است، اما در برخي موارد نميتوانيد اقدامي انجام دهيد آيا منظورتان نداشتن تجهيزات است يا اعمال نفوذ، كه محسني اژهاي پاسخ داد: منظورم اعمال نفوذ نبود، منظورم كمكهاي نيروي انساني و ساير دستگاهها و داشتن قاضي كافي، كيفي و تخصصي بود.
اولتیماتوم وزیر اطلاعات به عاملین یک سایت: تا 22 بهمن زنگ بزنید به 113
به گزارش واحد مرکزی خبر، صهیونیست ها با ظاهر فریبنده بشر دوستانه ، یک ان جی او ( مجموعه غیر دولتی) به منظور ادامه شیطنت های خود راه اندازی کردندتا افرادی را به عنوان جاسوس به مجموعه خود ملحق کنند.
حیدر مصلحی درباره اقدام هدف رژیم صهیونیستی از راه اندازی پایگاه اینترنتی به نام بنیاد رو اراد به زبان فارسی گفت: اینها از حدود بیست سال پیش یک سایت راه اندازی کرده اند و به دنبال این هستند که افرادی را به عنوان جاسوس از کشورهای مختلف شناسایی و به مجموعه خود دعوت کنند.
وی افزود:انها از این طریق در کشورهای اسلامی فعالیت های اطلاعاتی را دنبال می کنند ، اگر چه شعارآنان حمایت از اقدامات بشر دوستانه است،اما غصب،قتل و غارت از اصول اولیه موساد و رژیم صهیونیستی به شمار می رود.
وزیر اطلاعات افزود:ما توانسته ایم تقریبا همه افراد فریب خورده واغفال شده از سوی این سایت را شناسایی کنیم.
وی گفت:از برخی از این افراد برای نفوذ در پایگاه های اطلاعاتی موساد استفاده به کار گرفته ایم و توانستیم از انها بهره برداری های خیلی خوبی داشته باشیم.
مصلحی افزود:این سایت مبلغی را مطرح کرده است که در ازای اطلاعاتی که از افراد دریافت کند به انها خواهد داد ، در حالی که بعد از انکه از افراد مختلف اطلاعات دریافت کرده اند ،درخواست پول انها را به تمسخر گرفته اند.
وی گفت: به جوانان و افرادی که تحت تاثیر القائات فریبکارانه این سایت قرار می گیرند اعلام می کنم توجه داشته باشند که فریب نخورند.
مصلحی از افرادی که با این سایت اینترنتی مرتبط شده و اقداماتی انجام داده اند خواست با تلفن شماره 113 وزارت اطلاعات تماس بگیرند و اطلاعات خود را بدهند.
وی افزود: در این صورت ما در خدمت این افراد هستیم و می توانیم انها را راهنمایی کنیم.
وزیر اطلاعات گفت: کسانی از افراد مرتبط با این پایگاه اینترنتی که تاپیش از 22 بهمن خود را معرفی و با وزارت اطلاعات همراهی کنند ، قطعا مشمول تخفیفاتی از سوی دستگاه قضایی خواهند شد.
وی افزود: در غیر این صورت این افراد مشمول مجازات هایی خواهند شد که برای جاسوسان وجود دارد .
وزير اطلاعات: در ميان بازرسان آژانس هستهاي، جاسوس وجود دارد
به گزارش ايسنا، حجتالاسلام والمسلمين حيدر مصلحي در حاشيه افتتاح نمايشگاه دستاورد دستگاههاي اجرايي و نظارتي در امر مبارزه با فساد اداري، در جمع خبرنگاران
تصريح كرد: سرنخهايي به دست آوردهايم و دستگيرياي نيز انجام شده كه اين گروه ميخواستند اقدام ديگري انجام دهند ولي موفق نشدند و اذعان دارند كه توسط سرويسهاي جاسوسي بيگانه آموزش ديدهاند. در اين دستگيري سرنخهاي بسيار قابل توجهي از اينكه چگونه سرويسهاي اطلاعاتي از مزدوران ضدانقلابي كه از اول انقلاب تاكنون با انقلاب ضديت داشته و حركتهاي ضدانقلابي را دنبال كرده و حالت ورشكستگي پيدا كرده بودند و از آنها به عنوان مزدور استفاده كردند، بدست آوردهايم.
وي افزود: متاسفانه در ميان بازرسان آژانس بينالمللي هستهاي جاسوسان سرويسها وجود دارند و بايد در اين زمينه پاسخگو باشند، سازمان ملل نيز بايد پاسخگو باشد چراكه در نتيجه تحريمها نام دانشمندان ايراني مطرح ميشود كه دشمنمان به دنبال آنها هستند.
وزير اطلاعات ادامه داد: انشاءالله اين سرنخها با پيگيريهايي كه در حال انجام است توسعه مييابد و به عوامل اصلي نيز ميرسد.
مصلحي در پاسخ به اين سوال كه آيا اين دستگيريها با ترورهاي اخير مرتبط است؟ گفت: دقيقا ترورهايي كه طراحي كرده بودند در همين راستا بوده و ترور ديگري كه ميخواستند انجام دهند ناكام مانده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه نتايج آن را اعلام كنيد، گفت: اين موضوع بستگي به اقدامات اطلاعاتي دارد كه به نتيجه برسد. در اين زمينه موساد، سيآياي و امآيسيكس هر سه به يكديگر اطلاعات داده و با يكديگر در اين حركت هماهنگ بودند. صحبتهاي اخير امآيسيكس و انتشار اسنادي كه صورت گرفت همه نشاندهنده وجود حركتهاي هماهنگ بوده است.
وزير اطلاعات درخصوص حفاظت از اساتيد و دانشمندان هستهيي اظهار كرد: ما اقدامات اطلاعاتي انجام ميدهيم و مباحث حفاظتي اين عزيزان با دستگاههاي ديگر است كه آنها نيز در حال پيگيري برنامههايي در اين راستا هستند.
مصلحي در پاسخ به سوال خبرنگاري درخصوص انتقاد اخير رييس قوه قضاييه درباره عدم همكاري نيروهاي امنيتي در پرونده كوي دانشگاه، اظهار كرد: نظر ايشان محترم است، اما اقداماتي كه در اين راستا ما بايد به عنوان وزارت اطلاعات انجام ميداديم را انجام دادهايم. اگر مشكلي دارند بيان كنند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 16,ژانویه,2025